Ja, dat leest u goed. Er staan niet één, maar twee luxe, roze Rolls-Royces te koop in Nederland. Het gaat hier om een Rolls-Royce Phantom Bespoke uit 2005 en een Rolls-Royce Ghost uit 2017. Wij namen beide luxeagens voor u onder de loep en dit zijn onze ondervindingen.

Rolls-Royce Phantom Bespoke; uniek in z’n soort

De Rolls-Royce Phantom Bespoke is uiterst uniek in zijn soort. Van dit limited edition model zijn er slechts zeven gemaakt, waarvan dit de enige is in de kleur two-tone purple metallic. De wagen heeft slechts 884 kilometer gelopen en verkeert in uitstekende staat. Volgens het bedrijf is de wagen niet te betrappen op gebruikerssporen.

De Rolls-Royce beschikt over een 6,75 liter twaalfcilinder benzinemotor die 460 pk genereert. De een topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur en qua accelereren zoeft de enorme wagen binnen 4,6 seconden naar de 100 kilometer per uur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Auto Leitner (@autoleitner)

Het interieur van de Phantom is gemaakt van prachtig bespoke cashmeer leer en is van alle comfort voorzien waardoor u ook tijdens een lange rit zeer comfortabel zit. De wagen uit 2005 was zijn tijd ver vooruit en heeft elektrisch verstelbare stoelen met memory, een boordcomputer, elektrisch verstelbare buitenspiegels en is middels het befaamde start-stopsysteem te starten.

De auto heeft ook een luxe optie voor de achterbank-passagiers: er is een werktafel inclusief DVD-schermen. Het meest opvallende in het interieur zijn de paraplu’s in de deuren. Plaatsnemen op de achterbank voelt alsof u zich in een limousine begeeft.

Rolls-Royce Ghost

Bij deze Ghost uit 2017 is niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant roze. De Ghost lijkt in veel opzichten op zijn voorganger uit 2005. Het typische leren Rolls-Royce interieur is ook hier aanwezig.

Interieur Rolls-Royces

Ook deze Rolls-Royce heeft een waanzinnig lage kilometerstand van 1483 kilometer. De Ghost beschikt over een twaalfcilinder benzinemotor met 563 pk en een koppel van 780 Newtonmeters. Hiermee schiet u in 4,9 seconden van 0 naar de 100 kilometer per uur. De wagen heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Beide wagens zijn natuurlijk een kwestie van smaak, maar mocht u tóch interesse hebben: de Phantom is voor u vanaf een kleine € 230.000. De vraagprijs van de Ghost is onbekend, maar daar zult u vanwege de lage kilometerstand en het bouwjaar waarschijnlijk iets dieper in de buidel voor moeten tasten. Beide wagens zijn in ieder geval een droom voor elke extravagante kleurenliefhebber.

De twee opvallende voertuigen staan tussen het aanbod van de het Alkmaarse Auto Leitner.