Liefhebbers van “out-of-the-box” opgelet. Binnenkort wordt een zeer zeldzame Ferrari Testarossa Pininfarina uit 1984 geveild door veilingbedrijf RM Sotheby’s. De Testarossa is één van de slechts 501 exemplaren wereldwijd. Het iconische voertuig diende vroeger als vervoersmiddel voor de koninklijke familie van Brunei. Nu heeft u dus de kans een uiterst uniek exemplaar op de kop te tikken.

Testarossa één van de meest iconische voertuigen van de jaren ’80

De Testarossa debuteerde in 1984 als opvolger van de Ferrari Berlinetta Boxer, en groeide al snel uit tot één van de meest bepalende voertuigen uit die tijd. De door ontwerpbureau Pininfarina ontworpen Testarossa was 12 jaar in productie. Elk exemplaar dat van de band rolde was een coupé, op één cabrio na, die in 1986 werd gebouwd voor Fiat-baas Gianni Agnelli.

Ferrari Testarossa Pininfarina-1-01

De vraag naar de Testarossa bleef toenemen, maar Ferrari weigerde de wagen te fabriceren. Pininfarina greep haar kans en zo ontstond dit voorbeeld. Dit exemplaar is één van de slechts zeven voertuigen die in 1989 werd gebouwd in opdracht van de Bruneise koninklijke familie, wat hem dus nog een tikkeltje unieker maakt. Elke Testarossa had een andere kleurencombinatie voor ex- en interieur.

De Testarossa verkeert in meer dan uitstekende staat

Hoewel de wagen dus zeker drie decennia oud is, verkeert deze nog in perfecte staat. De wagen heeft in al die jaren maar 413 (!) kilometer gelopen. Dat komt vooral omdat de wagen de meeste tijd in de vitrine heeft gestaan. Pininfarina heeft de wagen vorig zelfs nog volledig gerenoveerd, inclusief nieuwe rode lak en opfrisbeurt van het interieur. Ook mechanisch werd de Testarossa volledig onder handen genomen door Tailor Made en Icona Cars, die de wagen voorzagen van een nieuwe ophanging en de motor demonteerden en opnieuw inbouwden.

De Testarossa, met chassisnummer EFG092, draagt de klassieke rode Ferrari-kleur. De wagen ziet er door de bewerkingen van Pininfarina ongelooflijk natuurlijk uit. Het dak is een zwarte soft-top die zowel dicht als open kan.

De veiling van RM Sotheby’s zal plaatsvinden op 5 november in Londen. Vanwege de staat en de zeldzaamheid zal deze Testarossa waarschijnlijk zo’n € 1,6 tot € 2 miljoen opleveren. U vindt hier meer informatie.

Ferrari Testarossa Pininfarina-1-01