Niet iedereen ploft bij thuiskomst op de bank neer om heel Netflix uit te spelen, maar degenen die wél besloten om ‘Tinder Swindler’, zouden toch moeten weten niet in zee te gaan met de Shimon Hayut, beter bekend als Simon Leviev (The Tinder Swindler). Toch heeft The Times of Israel vrijgegeven dat er wéér een slachtoffer is gevallen. Zelfs na het zien van de beruchte documentaire.

Slachtoffer van Tinder Swindler verliest meer dan een ton

De krant schrijft dat de 25-jarige Israëlische Iren Tranov alsnog is gevallen voor de praatjes en charmes van de ‘Tinder Swindler’. Voornamelijk omdat hij “‘er niet uitziet als een crimineel”. Hoewel zij de hele documentaire had gezien, raakte ze in contact met de meesteroplichter en viel ze voor zijn leugens. En dat bleek nogal naïef te zijn.

“Hij nam elke vrouw met me door die over hem had geklaagd en bij elke vrouw vertelde hij dat het leugens waren en dat hij gelijk had. Hij lijkt niet op een crimineel die jaagt op een prooi.”, vertelde het slachtoffer aan het nieuwsblad.

Naïviteit ten voeten uit

Hij slaagde erin Iren ervan te overtuigen dat alle vrouwen in de documentaire leugens verspreiden en dat hij niets op zijn kerfstok heeft. Vervolgens beloofde Hayut een gloednieuwe BWM voor haar te regelen, maar dan moest zij eerst bij een aantal banken geld lenen en deze bedragen over te maken naar hem. In totaal ging het om omgerekend $ 126.000.

Tinder Swindler-01

Wonder boven wonder ontving zij daadwerkelijk haar nieuwe voertuig, maar die klopte van geen kant. De auto stond geregistreerd als gestolen en daardoor eiste ze haar geld terug. Ze ontving een cheque, maar deze kon niet geïnd worden, omdat die niet was ondertekend door Hayut, maar door een ander slachtoffer van hem.

“Ik dacht dat het probleem was dat de auto niet op mijn naam stond”, zei Tranov. “Toen ik de cheque wilde storneren, realiseerde ik me dat ik in veel grotere problemen zat.” De ‘Tinder Swindler’ doet alsof zijn neus bloedt en beweert zelfs in een andere rechtszaak dat de Israëlische dame de auto gestolen had. Met zijn verleden komt dat niet bepaald geloofwaardig over.