Met een lengte van 140 meter lang en 20 meter breed behoorde Ocean Victory op het moment van de bouw tot de top 10 van grootste jachten ter wereld. Niet voor niets biedt ze plaats aan 36 gasten, maar huist ze ook nog zeven dekken, zes zwembaden en een helikopterplatform. Een nautische avonturier in Monaco aarzelde geen seconden toen hij het jacht voorbij zag glijden en nam er een korte, maar’ krachtige video van.

Ocean Victory: grootse jacht uit Italië ooit

Scheepswerf Fincantieri zit achter de bouw en we kunnen stellen dat het eindresultaat indrukwekkend is. Niet alleen vanwege z’n proporties, maar ook dankzij de talloze voorzieningen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Quay Crew (@quaycrew)

In 2014 werd Ocean Victory voor het eerst te water gelegd en maakt sinds 2018 deel uit van de vloot van ene Viktor Rashnikov. Deze Rus leeft zijn leven met een geschat vermogen van $8 miljard, omgerekend zo’n 6,6 miljard euro, en hiermee is hij de rijkste man uit Poetins speelveld. Dit kreeg hij voor elkaar als eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van Metallurgisch Kombinaat van Magnitogorsk, de grootste staalfabrikant van Rusland.

Zes zwembaden, een riant ’tenderdok’ en een spa van meer dan 300m2.

Enfin, verder over het jacht. Naar verluidt werd er $ 300 miljoen voor betaald, maar daar staat ook heel wat tegenover. Het gevaarte is ontworpen door Alberto Pinto en gebouwd door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri. Ze heeft een gecertificeerd helikopterdek met hefplatform en interne heli-hangar, een riant tenderdok, tien zogehete shell-deuren, een onderwater observatieruimte en een spa van meer dan 300m2.

“Ze positioneert zich in het topsegment van de markt op het gebied van kwaliteit en prestaties en wordt gekenmerkt door complexiteit, hoogtechnologisch gehalte, innovatie en uiterste zorg voor details in het interieur en exterieur,” aldus Fincantieri zelf. Check de video hieronder om vlug te kijken of jij het met ze eens bent.

@mrsuperyachtsThe largest yacht ever built in Italy: the 140m (459ft) Ocean Victory in #monaco by #mrsuperyachts♬ original sound – Mrsuperyachts