Dat stervoetballer Lionel Messi in Argentinië als ware God wordt gezien is algemeen bekend. Dat dringt zelfs zo ver door, dat de Argentijnse Centrale Bank de kleine dribbelaar nu op de bankbiljetten wil laten bedrukken. Aan de hand van Messi werd Argentinië eerdaags voor het eerst sinds 1986 wereldkampioen.

Messi loodst Argentinië naar wereldtitel

Het is binnen en buiten Argentijnse grenzen altijd al een discussie geweest: Diego Maradona of Lionel Messi? Vele Argentijnen, zeker de jongere generatie, zegt Messi, maar tot vorige week zondag was er een significant verschil tussen de iconen. Een verschil dat tijdens het WK in Qatar vakkundig werd weggewerkt. Onder leiding van de inmiddels 35-jarige buitenspeler werd Argentinië ten koste van Frankrijk wereldkampioen. Daar ging een zinderende 3-3 gelijkspel en een bloedstollende penaltyserie aan vooraf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Messi werd verkozen tot beste speler van het toernooi, met zeven doelpunten en drie assists was zijn bijdrage aan de wereldtitel immers immens. De Paris Saint Germain-speler brak daarnaast ook enkele records. Zo speelde hij een recordaantal van 19 wedstrijden als aanvoerder op een WK. Ook heeft hij de meeste minuten op een WK gespeeld, meer dan ieder ander, namelijk 2.314. Verder is de kleine tovenaar de enige speler die op liefst vijf WK’s een assist gaf en is hij topscorer van Argentinië.

Al met al voldoende redenen om Messi te eren. Na terugkeer van de Argentijnse selectie vanuit Qatar gingen in de hoofdstad Buenos Aires zo’n 5 miljoen mensen de straat op. Het eren gaat zelfs zo ver, dat de Centrale Bank het gezicht van Messi op de bankbiljetten wil plaatsen.

Centrale Bank wil Lionel Messi eren

De Centrale Bank wil het gezicht van Messi plaatsen op de briefjes van 1000 Argentijnse peso. Hierbij refereert de 1000 uiteraard naar Messi’s iconische rugnummer 10. De bank wil daarnaast ook de tekst ‘La Scaloneta’ op de briefjes laten drukken, refererend naar de Argentijnse succescoach Lionel Scaloni, die alle critici met de WK-winst de mond snoerde.

Het idee kwam vanuit één van de medewerkers van de Centrale Bank. Volgens voorzitters Eduardo Hecker en Lisandro Cleri zou een dergelijk ontwerp van de biljetten ‘de verzamellust van Argentijnen’ aanwakkeren. Dus mocht u ooit naar Argentinië reizen is de kans aanwezig dat u met Messi’s hoofd een terrasje pakt. 1000 Argentijnse peso staat namelijk gelijk aan zo’n € 5,41.