De duurste huizen ter wereld getuigen van de kracht van rijkdom en luxe. Van grote landgoederen in de Verenigde Staten tot weelderige herenhuizen in Europa, deze eigendommen zijn de thuisbasis geweest van enkele van ’s werelds rijkste individuen. 

Antilla – Mumbai 

Het duurste huis ter wereld is de Antilla, gelegen in Mumbai, India. Het 27 verdiepingen tellende gebouw is eigendom van Mukesh Ambani, de voorzitter van Reliance Industries, en zijn vermogen wordt geschat op maar liefst $ 1 miljard. Het moderne gebouw is uitgerust met een aantal luxe voorzieningen zoals een kuuroord, een privé bioscoop, een balzaal en verschillende zwembaden.

grootste privéwoningen

Wanneer jij nu ook succesvol gaat investeren via één van de brokers die je kunt vergelijken bij Brokerfolio de #1 aandelen website!, dan is de kans groot dat jij ook een prachtige woning kunt kopen of zelfs laten bouwen. 

Villa La Leopolda 

Het op één na duurste huis ter wereld is Villa La Leopolda, gelegen in Villefranche-sur-Mer, Frankrijk. De Russische miljardair Mikhail Prokhorov wilde het ooit kopen, maar kreeg de financiering niet rond, waardoor hij een forse boete moest betalen. Het landgoed is oorspronkelijk gebouwd in 1929 en ligt op meer dan 19 hectare grond. Het heeft een aantal voorzieningen, waaronder een privéstrand, een helikopterplatform en een verwarmd zwembad. 

Hearst Castle 

Het op twee na duurste huis ter wereld is het Hearst Castle, gelegen in San Simeon, Californië. Het eigendom van de Hearst Corporation wordt geschat op $ 165 miljoen en is een van de meest iconische eigendommen in de Verenigde Staten. Het kasteel, gebouwd in de jaren 1920, was oorspronkelijk eigendom van mediamagnaat William Randolph Hearst en beschikt over een uitgestrekt landgoed met 165 kamers. 

Deze dure huizen vertegenwoordigen een niveau van rijkdom en weelde dat zelden wordt gezien. Van het moderne Antilla tot het iconische Hearst Castle, deze huizen getuigen van de kracht van rijkdom en luxe. 

Duurste huizen in Nederland 

Nederland staat bekend om haar prachtige architectuur en prachtige landschappen, en sommige van haar meest indrukwekkende huizen zijn verkocht voor enorme bedragen. Van moderne villa’s tot traditionele Nederlandse grachtenpanden, Nederland heeft enkele van de duurste huizen ter wereld. Een huis kopen is immers met deze prijzen ook zeker een investering. Weliswaar niet zoals aandelen, maar we hebben het dan over vastgoed. Waar je voor aandelen de Beste beleggingsapp kunt gebruiken, ligt de waardebepaling van vastgoed natuurlijk net even iets anders. 

Vinkeveen

Met een prijskaartje van € 18.000.000,- wordt het pand beschreven als “on-Nederlands” en wordt het gezien als het duurste huis van Nederland ooit verkocht. De huidige eigenaar kocht de voormalige villa op deze kavel in 2007 voor het bedrag van € 1,75 miljoen.

Vinkeveen

Hij maakte dat met de grond gelijk en liet er vervolgens dit absolute klapstuk bouwen. Iets wat 14 jaar in beslag nam. Afgelopen zomer werd de woning eindelijk verkocht.

Bloemendaal

Het op één na duurste huis in Nederland is de villa in Bloemendaal, die voor naar verluidt € 13 miljoen is verkocht. Deze indrukwekkende, moderne villa staat in de welvarende badplaats Bloemendaal. De villa heeft zeven slaapkamers, zeven badkamers, een groot zwembad en een prachtig uitzicht op de Noordzee. 

Amsterdam 

Het op één na duurste huis in Nederland is het landgoed Vrijberghe in Amsterdam, dat voor € 11,5 miljoen is verkocht. Het immense landgoed omvat twee afzonderlijke percelen met elk een eigen huis. Het hoofdgebouw, een traditioneel Nederlands grachtenpand, heeft een buitenterras, een zwembad en een prachtige tuin.