Dubai is het land van vele wereldrecords op allerlei vlakken. Maar de Midden-Oosterse stad kan niet met alles nummer 1 zijn, want op het gebied van de duurste woningtrap ter wereld spant het prachtige Saint-Tropez de kroon. Nu bevindt de woningtrap zich in een prachtvilla in Saint-Tropez, maar het Nederlandse bedrijf EeStairs uit Barneveld is verantwoordelijk geweest voor de creatie ervan.

Inspiratie van de duurste woningtrap ter wereld

Het design van de trap is afkomstig uit de koker van de Londense interieurontwerper Peter Mikic. Deze succesvolle ontwerper kwam in 2006 in het vak en inmiddels zit hij bij een van de grootste interieurontwerpers van Elle Decoration. De bouw van de trap nam maar liefst twee jaar in beslag en het samenstellen van alle materialen bij elkaar kostte ruim 700 uur.

duurste woningtrap

De trap is opgebouwd uit het duurste en beste marmer verkrijgbaar en de leuningen hebben een dubbele bekleding van gepolijst gips. Cornelis van Vlastuin, medeoprichter en creatief directeur van EeStairs, zei vol trots na de afronding van het kunstwerk: “Ik vind deze trap met name zo geweldig, omdat er veel aandacht is gegeven aan de detaillering. Deze spiraaltrap is met recht een kunstwerk te noemen.”

Eyecatcher van de villa

Bij binnenkomst van de vakantievilla in Saint-Tropez wordt je direct verwelkomd door de spiraalvormige trap. Het is dus echt de eyecatcher van het vakantiehuis. Het onberispelijk gladde plafond van de trap en de balustrades van twee niveaus zijn bedekt met marmer en gepolijst pleisterwerk. Interne balustrades zijn bedekt met Italiaans lasergesneden marmer en vallen erg op.

EeStairs focust zich op de productie van trappen van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft een internationaal team met professionele expertise in huis en assisteren bij het ontwerpproces, engineering, materiaalkeuze, productie en installatie van speciale trappen. De eigenaar die € 2,5 miljoen neerlegde voor de bouw van deze trap wil graag anoniem blijven, we weten enkel dat hij van Britse komaf is.

duurste woningtrap2 duurste woningtrap