Formule 1-coureur Max Verstappen is inmiddels al een tijdje trending in Nederland – en eigenlijk ook daarbuiten. De Limburger wist in 2022 op grandioze wijze zijn tweede achtereenvolgende wereldtitel in de koningsklasse van de autosport te behalen, en dat op slechts 25-jarige leeftijd. Na zijn eerste wereldtitel – overigens een jaar geleden vandaag – kreeg de coureur van zijn team een megacontract tot 2028 aangeboden. Ook heeft Verstappen zich inmiddels gevestigd in de Quote-500 lijst. Maar, ook híj is met het minimale begonnen.

Voormalige Honda Civic Type-R GT van Max Verstappen wordt geveild

Zo kreeg hij in 2018 van Honda deze Honda Civic Type-R GT geschonken. Honda is de motorleverancier van Verstappens team Red Bull Racing. Hij werd er verschillende keren rijdend mee gespot in zijn woonplaats Monaco. De wagen werd al eerder verkocht door toenmalig sponsor Carnext aan de eerste koper die zich meldde. Hier was een bedrag van € 33.333 mee gemoeid, refererend naar Verstappens racenummer. Dat bedrag ging overigens naar het goede doel. Verstappen reed in 2022 – en rijdt ook in 2023 – met racenummer 1, het nummer voor de wereldkampioen.

Echter heeft de koper niet lang van de witte super-hatch genoten. Na minder dan een jaar zet hij ‘m alweer in de etalage. De kilometerstand staat momenteel op 58.432, wat betekent dat de vorige eigenaar er minder dan 400 kilometer mee heeft gereden. De Honda zal dit keer niet voor een vast bedrag, maar op een veiling worden verkocht.

Honda Civic R GT Max Verstappen

320 pk en topsnelheid van 270 kilometer per uur

Voor een Honda zijn de prestaties op zijn zachtst gezegd imposant te noemen. Deze Civic levert zo’n 320 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. Hiermee bereikt de Honda een topsnelheid van liefst 270 kilometer per uur. De 0-100 acceleratie doet hij in 5,8 seconden.

De Honda heeft een aantal saillante details. Zo is het dashboard en de achterkant voorzien van Verstappens handtekening. Met de opvallende rode accenten straalt de Honda flink wat sportiviteit uit. De wagen is voorzien van een verzekeringscertificaat uit Monaco.

Honda Civic Max Verstappen

Mede vanwege de handtekeningen wordt het bedrag een flink stuk hoger geschat dan bij de vorige verkoop. Er wordt gesproken over bedragen die variëren tussen de € 50.000 en € 60.000. De veiling sluit op 19 december. Klik hier en breng uw bod uit.