Nederlandse koopwoningen zijn in januari van 2022 met 21% gestegen in vergelijking met een jaar eerder, terwijl u in ’t Gooi, met name Blaricum, het meeste kwijt bent. ’t Gooi is samen met Bloemendaal één van de meest welvarende regio’s van Nederland. Hoewel de meeste inwoners dus hun schaapjes op het droge hebben, is iemand in deze regio onlangs in een klap € 5,7 miljoen rijker geworden.

Lotto Jackpot valt in ’t Gooi

Afgelopen weekend is namelijk de jackpot van Lotto gevallen. De naam van de winnaar wordt door de organisatie niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat gelukkige abonneespeler een inwoner is van de Gooise Meren, maar de organisatie vertelt verder niets meer over de identiteit van de persoon die onder een gelukkig gesternte is geboren.

“De vaakst vallende #jackpot van Nederland is weer gevallen!”, schrijft Arno de Jong, Chief Marketing Officer Nederlandse Loterij, op Twitter.

De Lotto Jackpot van € 5,7 miljoen, bruto, wat betekent dat de winnaar kansspelbelasting moet betalen. Sinds oktober van 2021 is dat 29%, waardoor er zo’n € 1.653.000 richting de fiscus gaat.

De geluksvogel had de zes winnende getallen (7, 13, 23, 29, 31 en 41) goed voorspeld en wordt door de Nederlandse Loterij in Rijswijk, waar Lotto onderdeel van is, uitgenodigd op kantoor. De kersverse multimiljonair heeft een aanbod van ‘Eerste hulp bij geluk’ gekregen, een initiatief van de organisatie om begeleiding van te bieden zodat de winnaar verantwoord om kan gaan met zo’n enorm geldbedrag.