Wat een romantische date had moeten worden, liep uit op een catastrofe. Op 22 juni werd een man tijdens een date-afspraakje in Amsterdam namelijk beroofd van zijn Louis Vuitton-tas, Cartier-bril en Rolex, terwijl hij onder schot zou zijn gehouden. Dat deelde de Politie Eenheid Amsterdam eerder deze maand via een bericht op Twitter.

Man in de val gelokt door vrouw in Amsterdam

“Een 47-jarige man wordt op woensdagavond 22 juni op de Swammerdamstraat slachtoffer van een gewapende straatroof. Onder bedreiging van vuurwapens weten meerdere mannen hem van zijn dure horloge en tas te bestelen”, schrijft de hoofdstedelijke politie-eenheid. Ze zoeken naar mensen die de daders herkennen.

Alles wijst erop dat dit een geplande overal is, want ook date, een nog onbekende dame, is volgens een woordvoerder verdachte in het onderzoek. Het incident vond plaats op de Swammerdamstraat in Amsterdam-Oost. De vrouw gaf volgens het slachtoffer aan dat ze iets moet ophalen bij een restaurant. Nietsvermoedend gaat de man daar mee akkoord en terwijl hij wacht, vraagt een voorbijganger om een sigaret.

Gewapende overal

Niet veel later trekt diegene een vuurwapen en richt ermee op het slachtoffer. Onder schot moet hij meerdere kostbare goederen afgeven aan de naar verluidt vijf daders. Uiteindelijk zijn ze ervandoor gegaan met een Rolex Daytona, een Louis Vuitton tas en een bril van Cartier. Volgens het AD werd de tas “hardhandig van zijn schouder gerukt”.

“De beroving heeft een grote emotionele impact op het slachtoffer gehad,” zegt politiewoordvoerder Marijke Stor. “Hij dacht een leuke date te hebben, maar werd geconfronteerd met een doorgeladen vuurwapen. En de vrouw met wie hij dacht te daten, is dus ook verdachte in dit onderzoek.”

Onderstaand vindt u beelden van twee van de vijf daders en de politie is nog altijd bezig met een onderzoek naar de gewapende diefstal.