In februari 2014 heeft Meta, voorheen Facebook, wellicht een van de beste overnames ooit gedaan door WhatsApp voor in totaal $ 21,8 miljard over te kopen. De app werd gelanceerd in 2009 en had binnen enkele jaren al een gebruikersbestand van een half miljard. Een van de genieën achter dit succes is de Oekraïens-Amerikaanse mede-oprichter van WhatsApp, Jan Koum.

Jacht Mogambo

Volgens zakenblad Forbes heeft de 46-jarige zakenman uit Kiev vanaf januari 2022 een geschat vermogen van $ 10,7 miljard. Met een deel van zijn fortuin besloot hij een jacht van 72 meter lang aan te schaffen

Mogambo werd in 2012 gebouwd door de Duitse scheepsbouwer Nobiskrug. Het gevaarte zou uiteindelijk 74 meter lang worden en uitgerust worden met ruime dekken, ramen van vloer tot plafond, een bioscoop, een overdekte fitnessruimte, een kapsalon/schoonheidssalon, een massageruimte en een stoombad in de strandclub, plus een lift.

Het Britse Reymond Langton Designont heeft het jacht vormgegeven om comfortabel plaats te bieden aan maximaal 12 gasten en kan ook tot 17 bemanningsleden aan boord vervoeren om een ​​ontspannen luxe jachtervaring te garanderen.

Mogambo

Haar master suite op het hoofddek heeft een kantoor en een eigen balkon. “Mogambo is onlangs volledig opnieuw geverfd en biedt nu een 7e hut voor extra flexibiliteit met chartergasten en/of occasionele werknemers. Bovendien is de jacuzzi op het zonnedek aanzienlijk vergroot en is de fitnessruimte opnieuw ontworpen”, aldus CKIM Group Inc.

Wekelijkse charterkosten

Aangezien het jacht voornamelijk wordt gebruikt voor chartervakanties, is het uitgerust met een omvangrijke set aan waterspeelgoed, waaronder een waterglijbaan, Seabobs en Quba-zeilboten. Wie anno 2022 een week wil flaneren op dit meermaals bekroonde jacht, moet bereidt zijn daar € 600.000 voor betalen.