In Nederland zal niet iedereen zijn naam herkennen, maar dat is een totaal ander verhaal in Amerika én op Aruba. Xander Bogaerts is daar namelijk een fenomeen en heeft gisteren één van de meest lucratieve contracten getekend voor een Nederlandse sporter ooit. De 30-jarige is op 8 december akkoord gegaan met een contract van $ 280 miljoen, omgerekend € 266 miljoen, bij de honkbalclub San Diego Padres. Homerun!

Xander Bogaerts verlaat de Boston Red Sox

De Nederlandse honkballer verlaat na negen jaar Boston Red Sox en tekende voor elf jaar bij San Diego Padres. Boston Red Sox hebben zijn vervanger al proberen te vinden. Want één dag eerder werd bekend dat dat de Nederlander Kenley Jansen (geboren op Curaçao) een tweejarig contract heeft getekend bij Boston Red Sox. Hij zal in de komende twee jaar zo’n € 30 miljoen gaan opstrijken.

Bogaerts, bijgenaamd X-men, is zelf ook niet geboren in Nederland, maar op Sint-Nicholaas op Aruba. Ondanks dat speelt hij net als Jansen voor het Nederlandse honkbalteam, ofwel het Nederlands Koninkrijksteam. Echter komt dat slechts sporadisch voor, omdat de Amerikaanse competitie helemaal volgepland zit. De laatste keer dat Bogaerts het oranjeshirt droeg was in 2017.

Niet de grootverdiener in de Major League Baseball (MLB)

Hoewel in de Verenigde Staten vaker miljoenencontracten worden afgehandeld (met name in American football, basketbal en honkbal), is deze verbintenis zelfs voor Amerikaanse begrippen een immense deal.

Hij zal echter niet de grootverdiener worden in de Major League Baseball (MLB), waar hij viervoudig All Star is. Die eer is namelijk weggelegd voor Aaron Judge. Eerdaags werd wereldkundig gemaakt dat deze Amerikaan het het grootste honkbalcontract ooit heeft getekend. Judge heeft zijn contract bij New York Yankees verlengd met 9 jaar jaar en dat zal hem $ 360 miljoen, omgerekend € 345,5 miljoen, opleveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Xander Bogaerts #2 (@thexman2)

Bogaerts, tweevoudig winnaar van de World Series, had de mogelijkheid om te blijven bij de Red Sox, maar besloot zich toch als free agent klaar te stomen voor het aankomende honkbalseizoen – die start op 30 maart 2023.

De op één na beste betaalde Nederlandse sporters

Het zal u niet verbazen dat de honkballer met zijn kersvers ondertekende megacontract tot één van de best betaalde Nederlandse sporters hoort. Omgerekend zal hij jaarlijks € 24 miljoen kunnen beschrijven, waarmee hij de op één na best betaalde sporter met de Nederlanders identiteit is.

Alleen tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen verdient meer: jaarlijks € 50 miljoen bij Red Bull Racing. Bogaerts stoot oranje-aanvoerder en Liverpool-verdediger Virgil van Dijk van de tweede plaats. Hij zou naar verluidt een contract hebben dat hem € 11,5 miljoen per jaar oplevert.