Voetbalfans die afreizen naar Qatar hebben qua overnachtingen een aantal keuzes. Doha stroomt inmiddels al een aantal dagen vol met buitenlandse bezoekers, maar de fan­dorpen vallen niet per se goed in de smaak. Meer dan 100.000 supporters hebben accommodatie nodig en daar hebben ze in Doha een aantal oplossingen voor.

Cruiseschepen als alternatief voor tegenvallende fandorpen

Hotelkamers zijn voor de meeste fans onbetaalbaar, terwijl de fandorpen te wensen overlaten. “Ik heb € 3.300 betaald voor hotelovernachtingen, niet voor een tentenkamp”, zei een gefrustreerde fan tegen The Guardian. “De tenten zijn van hard plastic, door het warme weer is het binnen niet uit te houden.”

Maar er zijn alternatieven. In aanloop van het Wereldkampioenschap besloot Qatar namelijk ook cruiseschepen in te zetten om afreizende fans accommodatie aan te bieden, zoals op het gloednieuwe cruiseschip MSC World Europa, dat afgelopen zondag officieel gedoopt werd in de gloednieuwe cruiseterminal van Doha. Dat is één van de drie cruiseschepen van MSC die momenteel in de golfstaat ligt afgemeerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MSC WORLD EUROPA (@mscworldeuropa)

“MSC World Europa symboliseert het begin van een nieuw tijdperk van cruisen”

Niet dat een kamer daar goedkoop is, maar het is tenminste iets. Volgens de Zwitserse cruisemaatschappij MSC Cruises is het nieuwste lid van hun vloot uitgerust met het grootste waterpark van hen tot dusver, evenals botsautobaan en een aantal verschillende restaurants om uw “smaakpapillen te trakteren”. Het schip van 333 meter lang met 17 dekken en zeven zwembaden werd in juni 2018 besteld en is nu helemaal gereed om 6.700 passagiers te ontvangen

In het verleden leverde de cruisemaatschappij al twee schepen aan Qatar en de wereldvoetbalbond FIFA. Volgens directeur Laurent Castaing van de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique stoot de MSC World Europa verhoudingsgewijs het minste CO2 uit van de hele wereldvloot van cruiseschepen.

“MSC World Europa biedt ook een uitgebreid scala aan accommodatiemogelijkheden om aan elke smaak te voldoen, van luxueuze suites met stijlvolle privéfaciliteiten van de MSC Yacht Club en traditionele comfortabele hutten tot de gloednieuwe hutontwerpen met uitzicht op de buitenpromenade.”

Op de website van de rederij zien we dat de Owner’s Suite (nr. 16002) het meest indrukwekkend is. Deze kamer beslaat namelijk een oppervlakte van 104 m², heeft een balkon van 48 m², een eigen bubbelbad en kamerhoge ramen en glazen deuren. Klik hier om te zien hoe deze kamer eruit ziet.

Doel van het cruiseschip na de FIFA World Cup Qatar 2022

In Qatar zal het schip tijdelijk als hotel dienen tijdens de wereldbeker voetbal, maar zodra het WK erop zit (op 18 december) zal MSC World Europa Doha verlaten. In maart van 2023 zal het schip in de Middellandse Zee te aanschouwen, want daar zal het 8-daagse cruises varen en aanmeren bij Italiaanse havens als Genua, Napels en Messina om vervolgens koers te zetten richting Valletta (Malta), Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.