In de documentaire The Last Dance, over het turbulente leven van Michael Jordan, zagen we sporadisch beelden van achter de toegangspoorten van zijn riante landgoed in Chicago, Illinois. In 2015 werd bekend dat het te koop stond voor $ 14,9, aanzienlijk minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van $ 29 miljoen. Nog altijd wil de verkoop niet vlotten, maar wellicht helpt een rondleiding van de Turks-Amerikaanse YouTuber en vastgoedliefhebber Enes Yilmazer.

Michael Jordan komt maar niet van zijn indrukwekkende herenhuis in Chicago af

“Het 2,8 hectare grootte landgoed van NBA-superster Michael Jordan is net zo legendarisch als His Airness zelf”, schrijft Compass, een erkende makelaar in onroerend goed. Het wordt ook wel omschreven als zijn “fysieke monument voor zijn onvermoeibare toewijding en harde werk”.

Michael Jordan huis Chicago Compass Pure Luxe

Het op maat ontworpen pand omvat een basketbalveld, een cirkelvormig overloopzwembad, een putting green, een tennisbaan en een sigarenkamer, elk met een duidelijk verwijzing naar de huidige eigenaar. Het pand zou een belangrijke rol in zijn leven hebben gespeeld, want naar verluidt werd het basketbalveld door hem en zijn teamgenoten van Chicago Bulls met regelmaat gebruikt als trainingslocatie. “Een kerngroep van getalenteerde Bulls-spelers, trainde in het fitnesscentrum van Jordan en bedacht strategieën voor toekomstige games tijdens het ontbijt, bereid door zijn privékok.”

Michael Jordan huis Chicago Compass Pure Luxe

Het stulpje van 5202 vierkante meter bevat zo’n 9 slaapkamers en 15 badkamers, verdeeld over twee etages. Het hek van de hoofdingang is voorzien van het iconische nummer ’23’ in zilveren letters. “Als deze muren konden praten, zouden de verhalen die ze zouden vertellen ongelooflijk zijn”, schrijft de makelaar. “Pokerhanden werden tot laat in de nacht gespeeld in de kaartkamer, terwijl Jordan en zijn vrienden zijn favoriete sigaren uit zijn humidor rookten.”

Gebouwd voor $ 50 miljoen

Verder is er nog een wijnkelder, bibliotheek en een bioscoopzaal. De woning staat al sinds al sinds 2012 te koop en inmiddels is de vraagprijs gekelderd naar $ 14.855.000. Hoe dan ook zal Jordan genoegen moeten nemen met verlies, want hij liet het zelf bouwen voor circa $ 50 miljoen.

Vorige week deelde Enes Yilmazer een video op YouTube waarin hij een rondleiding geeft door de uit de kluiten gewassen villa. Deze kunt u hieronder bekijken.