Batman zou stikjaloers worden, geheid. Supercar Blondie gaat op bezoek bij een rijkaard met een droomhuis op het iconische Palm Jumeirah – het kunstmatige eiland in Dubai. En waar de bekende vloggende auto-lievende blondine direct naartoe loopt? Uiteraard de autogarage van het huis in Dubai; een onderwater garage om precies te zijn.

Nabij Palm Jumeirah

Een kunstmatig eiland zo groot dat je het met ‘blote’ oog vanuit de ruimte ziet… Het door men gecreëerde rijkeluisparadijs in de Verenigde Arabische Emiraten is het boegbeeld van ultieme rijkdom. Want wat doe je als je grond voornamelijk uit een dorre woestijn bestaat? Je bouwt gewoon een kunstmatig eiland in de Perzische Golf. Wonen, werken en recreatie komen samen op Palm Jumeirah. Naast de grofweg 10.000 inwoners, kun je in één van de 28 hotels terecht als bezoeker.

Leuk detail: de bouw van het eiland, dat opgeleverd werd in 2006 werd, is het resultaat van een samenwerking met twee Nederlandse bedrijven: Van Oord en Boskalis.

Huis in Dubai met onderwater garage

Wat je tegenwoordig krijgt in Dubai voor een slordige $40 miljoen? Nou, deze dikke villa dus. Supercar Blondie laat kortstondig het huis zien, maar besteedt vooral aandacht aan de bijzondere garage onder het huis. Er is plek voor veertien auto’s in deze onderwater garage in de villa in Dubai. Wat het vooral bijzonder maakt, is dat de garage dus eigenlijk onder zeeniveau zit. Heel vet natuurlijk. Maar we zijn dan ook benieuwd naar de extra verzekering die is afgesloten.

Alles samen is de inhoud van de garage een duizelingwekkende $ 24.000.000 waard volgens de berekeningen van Supercar Blondie. Het ultieme pronkstuk in die onderwater garage van het huis in Dubai? De Bugatti Chiron Sport 300+. Een nieuw model kost zo een 3,9 miljoen dollar.