Het Amerikaanse bedrijf Juul verkoopt e-sigaretten, ofwel vapes, “ontworpen voor volwassen rokers die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele sigaretten”. Hoewel het slechts vijf jaar geleden werd opgetuigd, werd de onderneming tijdens het hoogtepunt gewaardeerd op $ 38 miljard. Riaz Valani, voormalig partner bij private equity-investeringsmaatschappij  Global Asset Capital, was een van de eerste investeerder en verdiende een fortuin aan zijn geldinjectie. Forbes schat het vermogen van hem op $ 1,8 miljard.

Tweede woning in Malibu is een feit voor Riaz Valani

Toen Marlboro-moederbedrijf ‘Altria’ in 2018 $ 12,8 miljard betaalde voor 35% van de aandelen van Juul, dat onder vuur ligt wegens het promoten én verkopen van tabaksproducten aan jongvolwassenen, ontving Valani naar verluidt een uitbetaling van $ 2 miljard. Hij aarzelde geen seconde en besloot een deel daarvan uit te trekken om een villa in Californië te verweven. Daar betaalde hij destijds $ 40 miljoen voor.

Malibu-01

Maar één is niet genoeg. Volgens Dirt kocht hij afgelopen zomer nóg een woning in Malibu. Daar is $ 31 miljoen voor afgerekend. De deal werd niet gemeld, omdat de overdracht off-market was, iets wat vaker voorkoopt bij dit soort high-end transacties. Het pand maakt deel uit van een gated community en biedt eindeloze uitzichten over de zee.

Het eigendom, bestaande uit twee afzonderlijke gebouwen, werd gebouwd in 1955, maar is inmiddels volledig herbouwd en uitgebreid. Het hoofdgebouw is verdeeld over twee verdiepingen met drie slaapkamers en een apart gastenverblijf heeft eveneens twee verdiepingen met nog eens drie slaapkamers. In totaal zijn er zes bedden en vier badkamers in ongeveer 464 vierkante meter aan woonoppervlak.

Verbonden aan het achtergelegen zandstrand

Vanuit de master suite in het hoofdpand tuurt de Amerikaan over de oceaan, terwijl de op een na grootste slaapkamer is uitgerust met een eigen terras en buitendouche. Een aangebouwde garage kan twee auto’s stallen en aan de achterkant ligt een grasveld direct boven het zandstrand, evenals een combinatie van zwembad en spa. Het bevindt zich tenslotte in Malibu, waar de duurdere huizen veelal verbonden zijn aan het rustige strand. Er zijn ook meerdere zit- en eetgedeeltes in de buitenlucht, zodat gasten optimaal kunnen genieten het totaalplaatje.