Onlangs ging Pure Luxe samen met Gio langs het duurste penthouse van Amsterdam, maar ondertussen is er een duurder penthouse in de havenstad. Dit illustere penthouse genaamd ‘The Box’ in Rotterdam maakt onderdeel uit van het Bay House-project en hoewel het een poos in de etalage stond, is het volgens het AD verkocht voor een recordbedrag.

Leslie de Ruiter vertelt dat ‘The Box’ is verkocht

De bouw van het luxe appartement ging in 2018 van start en het stond al enige tijd te koop bij Christie’s International Real Estate. Ook al is de prijs op aanvraag, kunnen we ervan uitgaan dat één van de duurste huizen in Nederland is, want topmakelaar Leslie de Ruiter, waar Pure Luxe een YouTube-serie mee is gestart, heeft wereldkundig gemaakt dat er een koper is gevonden en heeft een prijsindicatie gegeven.

Rotterdam 'The Box'

“Ja, The Box is verkocht’’, aldus De Ruiter. Ik heb namens Christie’s destijds The Box bedacht, de deal voor The Box is bij wijze van uitzondering door de projectontwikkelaar tot stand gebracht en die geven nul commentaar. “Zelfs ik weet niet aan wie het is verkocht’’, aldus De Ruiter.  Ook zegt hij dat er “geen enkele mededelingen over de koper en of de transactie” wordt gedaan en dat de ontwikkelaar tevens zijn krabbeltje heeft moeten zetten onder een geheimhoudingsverklaring.

Ongeveer € 10 miljoen

Ondanks dat gaat De Ruiter ervan uit dat er ongeveer € 10 miljoen mee is gemoeid. En dat is slechts voor het cascogedeelte. Foto’s op de website van Christie’s International Real Estate gelden slechts voor inspiratiedoeleinden, want, zoals de makelaarstekst beschrijft, is het volledig naar eigen wens in te delen door interieurdesigner Robert Kolenik. We moeten zeggen dat wel flink tot de verbeelding spreekt.

Rotterdam

Wat wel vaststaat is dat het penthouse in Rotterdam is verdeeld over drie verdiepingen, de 5e tot de 8e, en het in totaal 1.000 m² beslaat. De classificatie ‘penthouse’ wordt niet alleen gerechtvaardigd door de hoeveelheid aan ruimte, maar ook door kenmerken als plafonds tot wel 12 meter hoog, het aquarium in het kookeiland en de spiraaltrap.

De eigenaar kan zijn nieuw opgeleverde woning bereiken met een privé-lift die opstijgt vanuit de parkeergarage, waar hij minimaal 3 parkeerplaatsen tot zijn beschikking krijgt.