De Pontsteiger, bijgenaamd Miljoenengebouw, op de Houthaven is één van de meest spraakmakende panden in Amsterdam en omgeving. Horeca-ondernemer Won Yip kocht de totale bovenste verdieping op en maakte daar meerdere, iets kleinere penthouses van. Iemand die er één van hem kocht was Adriaan Mol, oprichter van betaaldienst Mollie én de rijkste Nederlander onder de 40 met een geschat vermogen van € 2,2 miljard.

Adriaan Mol betaalde € 4,2 miljoen aan horeca-ondernemer Won Yip om het penthouse te verweven

Mol maakte in 2018 € 4,2 miljoen over aan Yip, maar of hij tevreden is met die aankoop, is lastig in te schatten. Hoewel het nauwelijks bewoond is, belandde het illustere appartement in 2019 voor de tweede keer in de verkoop en sindsdien staat het nog altijd in de etalage. Door de jaren heen zijn er diverse prijsverlagingen ingesteld, maar tevergeefs.

Adriaan Mol wilde aanvankelijk € 8 miljoen vangen voor zijn hemelvilla, maar haalde de advertentie voor een poos offline, om er vervolgens nog meer voor te vragen: € 8,8 miljoen. Wederom zonder succes, dus werd tegen 2021 aan de nieuwe vraagprijs vastgesteld op € 7,9 miljoen. De verkoop wil nog altijd niet vlotten en momenteel zien we op Funda het getal € 7,15 miljoen, ofwel € 17.229 per vierkante meter, onder de foto’s staan.

Adriaan Mol-Pontsteiger-02

Verlost u Mol van zijn penthouse? Het is uiteraard eeuwig zonde dat deze locatie al járen leeg staat. Volgens de makelaar is dit penthouse “de definitie van een nieuw woonniveau in Amsterdam” en heeft de volgende bewoner een “ongeëvenaard filmisch uitzicht op het omringende stadsbeeld.”

Adriaan Mol-Pontsteiger-05

Deze woning bestaat uit 415 m², waaronder een een patio van 31 m² en een balkon van 24 m². Verder strepen een eigen fitnessruimte, sauna en een yoga- en meditatieruimte af en zijn er twee slaapkamers met de mogelijkheid om er een derde aan toe te voegen. Dineren kan aangeschoven aan de op maat gemaakte marmeren eettafel, terwijl het eten wordt voorbereidt op een marmeren werkblad. Ook de badkamers zijn opgetrokken uit marmer.

Op 60 meter hoogte met spectaculaire uitzichten

De penthouse-verdieping bevindt zich op de 25e etage op 60 meter hoogte. “Bij binnenkomst in de woning ervaar je direct de prachtige, extra hoge plafonds en grote raampartijen die het penthouse openen naar het spectaculaire uitzicht rondom”

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus verwijzen we u graag door naar de advertentiepagina op Funda, waar u getrakteerd wordt op 60 foto’s van het beeldschone penthouse, evenals sfeerbeelden van de hoofdstad.