Het geld klotst tegen de plinten bij Al Nassr, de club van de kroonprins van Saudi-Arabië. Net als Newcastle United FC, waar hij ook eigenaar van is, worden grote hoeveelheden geld ingezet om een sterrenelftal te kopen. Met succes, want de club presteert enorm goed in de Premier League. Dat moet ook gebeuren bij Al Nassr. Dus met het inlijven van Ronaldo alleen is het nog niet klaar.

Al Nassr nóg een andere internationale topspeler op het oog

Inmiddels is de Portugese wereldster officieel gepresenteerd op een ietwat ongemakkelijke bijeenkomst. Hij werd transfervrij overgenomen van Manchester United en gaat naar verluidt € 70 miljoen per jaar verdienen, een bedrag dat kan oplopen tot € 200 miljoen. “Dit is een uniek land. Het is een uniek contract en ik ben een unieke speler. Dus ik pas hier wel”, vertelde hij even bescheiden als altijd.

Los van het salaris heeft Al Nasser heel wat over moeten hebben om de Portugees naar het Midden-Oosten te halen. De club heeft namelijk het contract van Vincent Aboubakar verscheurd, omdat clubs in Saudi-Arabië maximaal acht buitenlanders bij de selectie hebben en naar verluidt wordt er zelf een wetwijziging doorgevoerd. Ronaldo is nog niet getrouwd en volgens de wet mag hij dus niet samenwonen met zijn vriendin en kinderen. Dat moet dus aangepast worden.

Onlangs waren all plekken in het thuisstadion, Mrsool Park in hoofdstad Riyad, uitverkocht, omdat fans dachten dat de 37-jarige superster uit Portugal zijn debuut zou gaan maken. Maar daar werd een stokje voor gestoken, omdat CR7 nog een schorsing uit moet zitten nadat hij tijdens het duel tussen Everton en Manchester United de telefoon uit de handen van een fan sloeg.

Verlanglijstje van Al Nassr

De rust is inmiddels enigermate wedergekeerd na alle heisa rondom de transfer, maar Al Nassr vertoond nog geen tekenen om het rustiger aan te doen. Integendeel. Het sterrenelftal moet en zal er komen en kosten nog moeite worden gespaard om dat te verwezenlijken.

Sergio Ramos, Luka Modrić en Eden Hazard staan al op het verlanglijstje en het Duitse medium Die Westen schrijft dat ook de naam van Marco Reus daaraan is toegevoegd. De 33-jarige aanvaller speelt al sinds 2012 bij Borussia Dortmund en aangezien zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt, ziet Al Nassr mogelijkheid om het weg te kapen.