In 2022 heeft Bentley 15.174 auto’s verkocht. Dat is een toename van 4% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Goed voor een recordjaar, net als 2021 en 2020. Volgens vele autoliefhebbers is de Bentayga geen schoonheid, maar toch was dit model een absolute bestseller en verantwoordelijk voor maar liefst 42% van de wereldwijde verkoop van het luxueuze automerk uit Groot-Brittannië.

Bentayga rijdt Bentley naar recordverkopen

Inderdaad, voor het derde opeenvolgende verbreekt Bentley het eigen verkooprecord. “In wat opnieuw een jaar van onvoorspelbaarheid was, overwon het bedrijf aanzienlijke tegenwind en toonde het grote veerkracht om voor het derde achtereenvolgende recordverkoopjaar te leveren”, zei Bentley-CEO Adrian Hallmark in een verklaring. “Dit onderstreept onze merkkracht, operationele uitmuntendheid en sterke wereldwijde vraag per markt en model.”

Het bedrijf rapporteerde omzetgroei in elke regionale markt, behalve China, want daar daalde de verkoop met 9% vanwege de coronabeperkingen.

Bentayga

Momenteel heeft Bentley in 65 landen via 65 verkooppunten en de Verenigde Staten is de grootste markt: 4.221 van alle verkopen gingen naar het continent, een groei van 1%. Ondanks de daling volgt China, gecombineerd met Hong Kong en Macau, op de tweede plaats met 3.655 verkopen. Europa completeert de top 3 meer 2.809 van de verkopen, waaronder 1.490 auto’s in het land van herkomst, het Verenigd Koninkrijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bentley Motors (@bentleymotors)

Deze modellen van Bentley vielen het beste in de smaak

De Continental GT, GT Convertible en de Speed wisten bijna een derde van de verkopen te vertegenwoordigen. De Flying Spur deed het met een aandeel van 28% ook lang niet gek. Laatstgenoemde komt door de introductie van een hybride model. Bentley maakt geen individuele verkoopaantallen per model bekend, dus we moeten genoegen nemen met de procenten.