Het Chinese technologiemerk XGIMI probeert de manier waarop we content consumeren in onze huizen te veranderen met zijn gloednieuwe innovatie, genaamd de ‘Magic Lamp’. Een enigszins chique ogende schijfvormige plafondlamp die op het eerste gezicht het nieuwe woonaccessoire is en eigenlijk een HD-projector en multi-audioluidsprekersysteem herbergt , netjes verpakt in de stevige plastic omhulling van de lamp.

Magic Lamp

Iedereen wil dat zijn of haar huis smart is, en de afgelopen jaren hebben we gezien dat technologiemerken om de haverklap nieuwe multimedia systemen uitbrengen, zoals de Samsung Freestyle, een multifunctionele 100 inch-projector. De ‘Magic Lamp’ van XGIMI heeft vergelijkbare features, maar onderscheid zich wel degelijk van de concurrentie. De zogenoemde derde generatie ‘Magic Lamp’ is drie in één: een plafondlamp, een projector én een luidspreker.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XGIMI Technology (@xgimitech)

De nieuwe plafondlamp bevat een innovatieve ontwerp en lost een probleem op waar eigenaren van projectoren mee kunnen worstelen. Omdat de Magic Lamp geen ondervlak vereist, net als een doorsnee lamp hangt ‘ie gewoon aan het plafond, hoeft u niks aan uw interieur aan te passen. Bovendien schijnt het licht van de projector, wegens dezelfde reden, niet in de ogen van voorbijgangers en zijn alle draden geëlimineerd.

Harman Kardon-geluidssysteem

Volgens het bedrijf kan de plafondlamp eenvoudig worden geïnstalleerd en heeft het alles in zich om uw living te transformeren tot een volwaardige biscoopzaal. Het apparaat bestaat uit een HD-projector met 176 LUMILEDS zonder flikkering, en een Harman Kardon-geluidssysteem voor een surround sound-ervaring, met ondersteuning voor Dolby Audio.

Dat resulteert in een maximale resolutie van 1080p en een helderheid van 900 ANSI lumen. Geen baanbrekende cijfers, maar meer dan genoeg. Overigens is dit alweer de derde generatie van de Magic Lamp en zal ergens dit jaar in China uitgebracht worden. Bij succes volgt wellicht een uitbreiding naar de Europese markt.