In de straat Sonnevancklaan in Harderwijk bestaan 34 adressen. Op die percelen staan stuk voor stuk miljoenenwoningen met hun eigen verhaal. Maar laten we voor de vorm nummer 17 (perceeloppervlakte van 1.955 m²) eruit pikken, te koop aangeboden door Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en omschreven als een landgoed uit 1910 met een speels ontwerp van architecten Kloosterman & Looman.

“Luxueus wonen aan de rand van het bos”

Aanvankelijk werd de woning in het begin van de 20e eeuw gebouwd als sanatorium, compleet met klokkentoren. Het sanatorium is weliswaar al jaren geleden zijn functie verloren, maar de “bosrijke omgeving en daarmee de schone lucht zijn bewaard gebleven.” Hedendaags doet de term ‘villa’ meer recht aan het pand en vooral de entree valt op bij het zien van het beschikbare beeldmateriaal.

Omstreeks 1997 werd het object omgebouwd en van alle gemakken voorzien. Het woonoppervlak beslaat zo’n 202 m2 en de woning is uitgerust met vier slaap- en twee badkamers. Achter de woonkamer  is een intieme tv-kamer gerealiseerd, die directe toegang tot de onderhoudsarme en parkachtige tuin verschaft. Qua meubilair is er wat ons betreft ruimte voor verbetering en het blauwe tapijt op de eerste verdieping zouden we er linea recta uittrekken, maar dat mag de pret verder niet drukken.

Iedere dag vakantie beleven op dit adres in Harderwijk

“Kortom, deze droomplek aan de rand van het bos is een echte ‘must-see’ voor wie heerlijk luxe en uniek wil wonen met gegarandeerd iedere dag een vakantiebeleving!” Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? De vraagprijs ligt op € 1.250.000, wat omgerekend neerkomt op € 6.188 per vierkante meter.

We begrijpen dat u meteen al gaat checken of een hypotheek kan afsluiten voor deze  woning, maar we raden u aan om eerst een bezichtiging in te plannen via de makelaar van dienst.

Harderwijk