Als we het wagenpark van de gemiddelde F1-coureur onder de loep nemen is het vaak te zien dat menig rijder zijn werk maar al te graag thuis etaleert. Datzelfde gold niet voor Ferrari-coureur Carlos Sainz. Hij bleef bescheiden en reed de afgelopen 10 jaar in een Volkswagen Golf GTI, die hij nu heeft vervangen voor een Ferrari 812 Competizione.

Carlos Sainz vervangt Volkswagen Golf GTI voor Ferrari 812 Competizione

De 28-jarige Carlos Sainz kreeg de wagen zo’n 10 jaar geleden van zijn vader Carlos Sainz Sr., tevens oud coureur. Het betekende Sainz’ eerste auto. Hij kon er de nabije jaren kennelijk geen afscheid van nemen, en reed de afgelopen 10 jaar in het voertuig. Zelfs toen Sainz in 2015 debuteerde in de Formule 1.

De Golf van Sainz was er eentje van de zesde generatie. Met een bescheiden 2,0 liter turbomotor is de cilinderinhoud groter dan dat van zijn F1-75-auto van het circuit, maar het vermogen van 210 pk kan daar niet tegen opboksen. Sainz gaat nu dus eindelijk overstag, en is de nieuwe eigenaar van een Ferrari 812 Competizione. Hij is bij zijn werkgever langs geweest om de wagen helemaal samen te stellen. Zo is zijn racenummer “55” in de vloermatten geborduurd, en vinden we in de dorpel de tekst “Smooth Operator”, refererend naar zijn bijnaam én zijn favoriete nummer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Sainz levert met de Golf dus het één en ander aan comfort in, maar gaat er wel bijna 600 pk op vooruit. Onder de motorkap vinden we een 6,5-liter V12-motor, die 830 pk en 692 Nm aan koppel produceert. In 2,9 accelereert de wagen naar de 100 kilometer per uur, waarna het versnellen pas bij de 340 stopt. Sainz kan ook in zijn vrije tijd dus prima praktiseren met de G-krachten van een Ferrari. Broodnodig na het teleurstellende 2022-seizoen.

In een video op YouTube is te zien dat de Spanjaard behoorlijk blij is met zijn nieuwe aanwinst. Bekijk hem hieronder: