Het idee van cryptocurrencies is dat ze op één plek kunnen worden opgeslagen zonder tussenkomst van een centrale bank. Cryptocurrencies worden geclassificeerd als digitale valuta, een nieuw soort geld. Net als elke andere valuta hebben deze cryptocurrencies allemaal hun eigen waarde. Hoe hoog deze waarde is en wat de prijs zal zijn hangt af van een aantal factoren. 

Wat is Cardano? 

Cardano is een blockchain-platform dat is ontworpen om transacties te verwerken met behulp van een speciale cryptocurrency genaamd ADA. In plaats van zelf Cardano te kopen, koop je een altcoin genaamd ADA. Het ADA-token drijft het Cardano-platform aan, net zoals het ETH-token het Ethereum-platform aandrijft. Het Cardano-platform kan elk type transactie verwerken, maar het uiteindelijke doel is om het “Internet van Blockchains” te worden en een ecosysteem te creëren dat naadloze interoperabiliteit tussen verschillende blockchains mogelijk maakt.  

Blockchain-netwerken hebben een manier nodig om transacties te valideren om te voorkomen dat mensen hetzelfde token twee keer gebruiken. Door decentralisatie is er geen centrale autoriteit zoals een bank om deze taak over te nemen.  

Het aanschaffen van ADA 

Een van de meest populaire cryptocurrencies, ADA kan worden gekocht voor het Cardano netwerk op de meeste van de beste cryptocurrency-uitwisselingen. eToro, Binance, Gemini, Bitcoin Meester en Bitvavo Cardano zijn enkele van de grote spelers die ADA verkopen. 

ADA kan worden gebruikt zoals elke andere cryptocurrency. Je kunt het als investering houden en gebruiken om te winkelen en te ruilen. ADA kan ook worden gebruikt om transactiekosten op het Cardano-netwerk of inzet te dekken om meer tokens te verdienen. 

De toekomst van Cardano 

Ontwikkelaars kondigden aan dat de blockchain later dit jaar compatibel zal zijn met op Ethereum gebaseerde slimme contracten. Hierdoor kun je mogelijk een breed scala aan bestaande apps uitvoeren. Het is erg moeilijk om een ​​exacte verwachte prijs voor de cryptomunt Cardano koers te schetsen. Als je dit in korte tijd wilt weten, wordt het helemaal lastig. Het is veel slimmer om de functies en use cases van Cardano te verkennen. Dit is een veel betere basis dan te vertrouwen op willekeurige voorspellingen op internet. 

 Als je wilt weten hoe je de huidige prijs van cryptocurrencies kunt bekijken, dan zijn daar verschillende adressen voor. Er zijn veel platforms en websites op de markt die betrouwbare realtime crypto-tracking bieden. Zoals de munt koers Dogecoin, Bitcoin, Ethereum, etc. Het is belangrijk om te kiezen welke functies of interfaces je het leukst vindt. Natuurlijk voldoet geen enkel platform aan alle criteria.  

Het volgen van cryptokoersen  

Om de koersen van alle cryptocurrencies bij te houden, zijn naast het grote aanbod aan websites, apps ook onmisbaar. Apps zijn erg handig in gebruik. Je kunt daar meestal al je favoriete crypto’s toevoegen. Je kunt aangeven welke exchange je tegen welke prijs heeft gekocht. Omgekeerd kun je ook cryptocoins verkopen door simpelweg op de bijbehorende cryptocoin te klikken.