U kunt zoeken tot u een ons weegt, maar beter overnachten in het land van de pasta is onmogelijk. Zeker als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is namelijk mogelijk om een groot deel van het middeleeuws dorp Petritoli in Le Marche af te huren en er tijdelijk te verblijven met al uw vrienden, familie en vage kennissen.

Italiaanse dorpjes stromen leeg

We zien wel vaker ludieke acties vanuit Italië langskomen. In de de staat van de laars vindt namelijk een leegstroom plaats in diverse dorpjes, voornamelijk vanwege vergrijzing en een gebrek aan werkaanbod. Om leegstand te voorkomen betaalt het dorp Presicce bijvoorbeeld € 30.000 aan mensen die er komen wonen, maar daar zitten wel wat eisen aan verbonden, zoals u waarschijnlijk al wel verwacht.

Italiaanse dorp-01

Als u slechts tijdelijk wil verblijven in Italië, is het wellicht een goed plan om contact op te nemen met GroupAccomodation.com. Dit bedrijf is gestart met de reiscampagne genaamd Rent Your Own Village. Zo bieden ze verschillende accommodatie-types aan voor familie- en vriendenbijeenkomsten en feesten.

Petritoli

Dankzij de actie kunt u onder meer Petritoli in Le Marche, een middeleeuws dorp in Italië, huren. Het pittoreske dorpje moet voldoen als een alternatieve locatie voor degenen die op zoek zijn naar iets anders dan de standaard reisbestemmingen. Gelegen tegen de achtergrond van de Sibillini-bergen en de zee, ligt het kleine heuveldorpje Petritoli dicht bij de Adriatische kust in een ongerepte regio van Italië, Le Marche, ongeveer drie uur ten noordoosten van Rome.

“Het dorp ligt verscholen en heeft niet de typische toeristische attributen, zoals meertalige menu’s, dreigende parkeerboetes of opdringerige verkopers”, lezen we de website. “Binnen de kortste keren voel je je een local, verwelkomd door de gastheren van je dorp omdat ze blij zijn dat je bent gekomen.”

Maximaal 200 bezoekers in het Italiaanse dorp Petritoli

Maximaal 200 bezoekers mogen in het dorp verblijven, waarbij u zelf de verdeling maakt tussen alle accommodaties, waaronder zelfs een kasteel, waar de meesten zullen overnachten, en allerlei traditionele huizen. Zodra u toe bent aan eten hoeft u niet het internet af te speuren naar goed beoordeelde horeca-aangelegenheden, want voor gasten zijn er 19 keukens beschikbaar, met een professioneel cateringteam dat ontbijt, lunch en avondeten verzorgd.

Wanneer alle magen zijn gevuld kunnen gasten zich onderdompelen in één van de zwembaden of het dorp te verkennen. Verder zijn er privéparken, theaters, een tennisbaan, historische pleinen, geplaveide steegjes, terwijl de nabijgelegen stranden en de glooiende heuvels de sfeer completeren.

Volgens Travel + Leisure is het mogelijk om het dorp te huren voor ‘slechts’ $ 1.577, omgerekend € 1.495, per nacht. Het Rent Your Village-concept vereist een minimumreservering van 50 personen voor een verblijf van minimaal 3 tot maximaal 7 nachten. Doe hier uw aanvraag.