Al van jongs af aan heeft Rod Stewart een fascinatie voor snelle sportwagens, maar voornamelijk voor auto’s met het merkembleem van Lamborghini, Porsche of Ferrari. Binnenkort kunt u een Countach van het eerstgenoemde merk uit de collectie van Stewart bemachtigen, want die gaat via Sotheby’s geveild worden.

Rod Stewart als autoverzamelaar

Hoewel de 78-jarige, onder meer wegens fiscale redenen, lange tijd in Los Angels woonde, resideert hij momenteel weer samen met zijn vrouw in zijn geboorteland. In een het monumentale Durrington House, een pand van £ 4,65 miljoen, omgerekend € 5,29 miljoen, in Essex om precies te zijn.

Naast modelspoorbanen is Stewart een fervent autoverzamelaar. Zo bezit hij één van de 400 Ferrari Enzo ’s en is gaat hij zeer secuur om met zijn rijdende eigendommen. In het verleden zagen we de Britse zanger Rod Stewart zelf de gaten in het wegdek dichten in de buurt van zijn landgoed in Essex. Mijn Ferrari kan er zo ook niet door!”, zei de rock- en popzanger op een Instagram-video.

Deze prijzige hobby kan hij overigens prima bekostigen, want volgens de Sunday Times Rich List van 2021 is hij de op elf na rijkste persoon in de Britse muziekindustrie met een geschat vermogen van £ 215 miljoen, omgerekend meer dan € 244 miljoen. Ondanks zijn leeftijd heeft hij de optredens voor het uitkiezen. Vorig jaar onthulde hij een bod vanuit Qatar om op te treden tijden het WK af te hebben geslagen wegen de mensenrechtensituatie van het land.

Lamborghini Countach

Enfin, door naar de auto. De hitzanger liet zijn Countach (chassis 1120262) in 1977 gloednieuw aan hem afleveren terwijl hij door Australië toerde. Het is één van de slechts 157 exemplaren van de eerste serie LP400 ‘Periscopio’-modellen die zijn geproduceerd en vanwege deze exclusiviteit wordt verwacht dat het exemplaar ‘opnieuw’ een recordprijs zal gaan opleveren.

Rod Stewart

Toen Stewart naar de westkust van de Verenigde Staten verhuisde nam hij de Countach met hem mee, maar in 2002 besloot hij er toch afstand van te doen. In totaal heeft de zanger ‘m ruim 25 jaar in bezit gehad en inmiddels is het exemplaar al een paar keer afgehamerd. Voor het laatst tijdens een veiling in Parijs, waar ‘ie  940.919, wat een nieuw record vestigde voor een geveilde Countach.

Veilingexperts verwachten echter dat dit record verbroken kan worden. Op de auto-veilingsite van Sotheby’s staat namelijk dat een opbrengst van € 950.000 en € 1.050.000 is ingecalculeerd. Op 1 februari zullen we weten of deze inschatting warm of koud zit.

Rod Stewart