Wie het breed heeft laat het breed hangen, maar vanwege de recente, wereldwijde ontwikkelingen zitten steeds meer mensen krap bij kas. Demografie, waar ook leeftijd bijhoort, is een van de meest bepaalde factoren qua uitgavenpatroon. Kredietbedrijf ClearScore heeft onderzoek gedaan en uitgezocht naar welke leeftijd het duurste is om te leven.

De duurste leeftijd om te leven

Telkens als u denkt dat het leven niet meer duurder kan, wordt er weer een schepje bovenop gedaan. Vliegtickets stijgen in prijs, producten in de supermarkt zijn in sommige gevallen haast verdubbeld, benzine is voor velen onbetaalbaar en ook de gas- en elektrakosten komen de spuitgaten uit.

Hoewel het onderzoek van het Britse bedrijf in 2018 plaatsvond, toen enkele van deze bovenstaande ontwikkelingen niet aan de orde waren, geeft het een duidelijk beeld van de rol van leeftijd in de algehele levenskosten. Om tot een conclusie te kunnen komen schakelde het bedrijf 3.000 klanten in voor een ondervraging.

Dank zijn alle respondenten kon ClearScore berekenen dat de gemiddelde 31-jarige alleen al dat jaar ongeveer £ 43.000 ($ 60.000) zal uitgeven, wat volgens het onderzoek de duurste leeftijd is. Aangezien het gemiddelde jaarsalaris in het Verenigd Koninkrijk ongeveer £ 27.195 bedraagt ​​volgens het jaarlijkse onderzoek naar uren en inkomsten, kunt u maar beter nu beginnen met sparen.

Duurste leeftijd-01

“Veel van de grote mijlpalen in het leven komen vaak heel dicht bij elkaar, dus we waren niet geschokt toen we ontdekten hoeveel mensen uitgeven tijdens hun duurste jaar”, zei Justin Basini, CEO van ClearScore.

De twee grootste kostenposten

Het is niet per se zo dat 31-jarigen spilzucht hebben. Het gaat namelijk om speciale gelegenheden die vooral mensen op deze leeftijd noodzakelijk nodig hebben of willen. Volgens ClearScore betitelde 27% van de ondervraagden dat trouwen verreweg de duurste gebeurtenis van het levensjaar was. Ook het kopen van een huis werd met 25% beschouwt als een enorme grootste kostenpost en ook het krijgen van kinderen werd door 20% gezien als dure ontwikkeling.

33% van respondenten tussen de 25- tot 34-jarigen gaven echter aan deze kosten te kunnen dekken door middel van financiële hulp van hun ouders.