De skyline van Qatar is binnen enkele jaren drastisch veranderd, want het land heeft er een aantal iconische oriëntatiepunten bijgekregen. Onconventionele gebouwen voeren de boventoon en daar is het Mondrian Doha hotel absoluut geen uitzondering van. De deuren van dit exclusieve vijfsterrenhotel opende in oktober 2017 in de wijk West Bay Lagoon en is verdeeld over 24 verdiepingen.

Mondrian Doha

Gasten kunnen rekenen op ongeëvenaarde service, een zwembad met een glas-in-loodkoepel, beschouwd als een van de mooiste zwembaden ter wereld, en weergaloze interieurdetails. Zij die met een voertuig arriveren, kunnen gebruikmaken van gratis parkeren. Het hotel beschikt over een groot atrium en een lobbyruimte gevuld met gigantische, witte lampen en een zwarte wenteltrap.

Andere opmerkelijke ruimtes zijn een sierlijke balzaal van maar liefst 2.000 vierkante meter met een hoogte van 18 meter, terwijl elke kamer in het hotel uitzicht biedt op de nabijgelegen lagune. Wat ons betreft komt dit aardig in de buurt van het hedendaags toppunt van luxe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marcel Wanders (@marcelwanders)

Ontworpen door de oprichter van designlabel Moooi

De in Amsterdam gevestigde studio van Wanders, eigendom van Marcel Wanders (tevens mede-oprichter en artdirector van het designlabel Moooi uit Breda), creëerde het interieur voor het hotel met 270 kamers, dat een aantal grote, extravagante ruimtes in zijn kenmerkende maximalistische stijl heeft. De studio maakte gebruik van lokale kennis en paste innovatieve materialen en technieken toe, zodat iedere ruimte zijn eigen identiteit heeft.

“Het hele hotel is een plaats van fantasie en verrassing”, zegt Wanders. “Veel thema’s zijn gelaagd in het hotel. Omdat elke individuele ruimte zijn eigen verhaal vertelt, hebben gasten veel verschillende ervaringen en weven daarom voor zichzelf een bundel verhalen om te delen.”

De kenmerkende stijl van de studio van Marcel Wanders strekt zich uit van de lobby en restaurants van het hotel tot de koninklijke penthouses en de  premium- en standaardkamers. Van gigantische zuilen met gouden eieren tot een ‘levensboom’ gemaakt van bloemen en lokale patronen

Wanders werkt voor verschillende internationale meubelmerken en heeft diverse openbare gebouwen en hotels van het gewenste interieur voorzien. Zijn studio heeft bijvoorbeeld ook de VIP-Lounge op Schiphol vormgegeven.