Tweevoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen is naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe Ferrari Rosso Fuoco SF90 aan zijn toch al imposante wagenpark toegevoegd. Op TikTok zijn beelden verschenen waarop de Limburger in Monaco het spreekwoordelijke doek van zijn nieuwste aanwinst aftrekt.

Max Verstappen nieuwe eigenaar van een Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano.

Max Verstappen rijdt natuurlijk voor het Formule 1-team van Red Bull – wat natuurlijk de voornaamste concurrent van Ferrari is – maar de Nederlander is in het dagelijkse leven wel degelijk fan van het historische Italiaanse merk. “Everyone is a Ferrari-fan”, zo luidt dan ook de tekst bij de video.

Te zien is dat Max Verstappen zich in de Ferrari-showroom in Monte Carlo, Monaco bevindt. Al snel bleek dat hij het gemunt had op desbetreffend model. Het doek werd van de bolide afgetrokken, waarna Verstappen in het rode racemonster plaatsnam.

De nieuwe SF90 van Verstappen is bij uitstek geschikt om het circuit-gevoel ook op de openbare weg te implementeren. Onder de motorkap liggen een 4,0 liter twin-turbo V8-benzinemotor en drie elektromotoren, waarvan er twee voor en één achter liggen. Hiermee wordt zeker 986 pk bereikt en een maximale topsnelheid van 240 kilometer per uur. De 0-100 acceleratie bedraagt een luttele 2,1 seconden. De 240 behaalt hij in 9,6 seconden.

Het wagenpark van Max Verstappen

Zoals we van een Formule 1-coureur mogen verwachten is dit niet de enige snelle bolide in het wagenpark van de Nederlander. Zo staan ook een Ferrari 488 Pista en een Ferrari Monza SP2 op zijn naam, wat eveneens geldt voor een Aston Martin DB11. Ook de exclusieve Aston Martin Valkyrie, die een topsnelheid van liefst 402 kilometer per uur, staat in Verstappens garage.

Daarnaast beschikt de Limburger nog over een Renault Sport R.S. 01, een Honda NSX en een Porsche 911 GT2 RS.