Nadat McLaren de wereld van extravagante bolides deels heeft overgenomen en het een succesvol Formule 1-team heeft gelanceerd, vindt de Britse fabrikant het tijd voor een nieuw project. Ze slaan de handen ineen met het gerenommeerde Bowers & Wilkins en lanceren zo een hoogwaardige speciale draadloze koptelefoon. Een 720i Spider ouderwets lawaai laten maken heeft geen zin, de Px8 McLaren Edition is namelijk volledig noise-cancelling.

McLaren en Bower & Wilkins steken koppen letterlijk bij elkaar

De samenwerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Bowers & Wilkins levert al geruime tijd hoogwaardige geluidssystemen aan McLaren’s bolides. Volgens de partijen is de hoofdtelefoon “het eerste resultaat van de langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven.” Het betreft een speciaal ontworpen versie van de eerder uitgebrachte Px8 hoofdtelefoon. De McLaren-editie heeft dan ook nagenoeg dezelfde technische specificaties.

McLaren x Bowers & Wilkins Koptelefoon

Wat opvalt zijn de galvani-grijze en papaja-oranje kleuraccenten, waarbij oranje refereert aan McLaren’s befaamde Formule 1-kleur. Afgezien van het aangepaste kleurenpallet is er intern weinig tot niets veranderd. Net zoals bij de minder speciale versie is het apparaat uitgerust met een paar 40 mm Carbon Cone-drivers, die zo zijn geplaatst dat ze ten alle tijde op voldoende afstand van het oor blijven. Aluminium en nappaleer zorgen voor stevigheid en comfort.

Noise-cancelling dankzij slimme technologie

Qua audio klinkt het geluid ten alle tijde glashelder door B&W’s geavanceerde ruisonderdrukking-technologie ofwel ANC. In de koptelefoon zijn zes microfoons die samenwerken om uitgaand geluid te meten, te reageren op omgevingsgeluid en zo een helder stemgeluid met goede ruisonderdrukking te bieden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

Deze hoofdtelefoon kan worden ingesteld en aangepast met behulp van de Bowers & Wilkins Music-app. In een persbericht zei George Biggs, chief sales en marketing officer bij McLaren: “We zijn verheugd om de Px8 McLaren Edition te onthullen, die voortbouwt op de bekroonde en langdurige samenwerking tussen McLaren en Bowers & Wilkins.”

De koptelefoon zal zo’n $ 800 dollar kosten, omgerekend zo’n € 600, en is vanaf heden te verkrijgen via de Bowers & Wilkins website.