Orkaan Ian veroorzaakte dood en verderf aan de oostkust van de Verenigde Staten. Iedereen moest zich schrap zetten, ook miljonairs en eigenaren van supercars. Vraag dat maar aan Ernie. Zijn omvangrijke wagenpark werd getroffen door de storm, met in bijzonder zijn knalgele McLaren P1 uit 2015 die krantenkoppen haalde.

Knalgele McLaren P1 gaat volledig opgeknapt worden

Uiteraard zijn mensenlevens met afstand het belangrijke, maar er is ook een hoop schade aan bezittingen aangericht. Volgens CNBC veroorzaakte Ian tussen $ 50 miljard en 65 miljard aan verzekerde schade. Met name gebouwen, maar dus ook supercars.

Tijdens de ravage bleef Ernie actief op social media en deelde hij foto’s en video, waarvan enkele viraal gingen, waarop te zien is hoe enkel en alleen de bovenkant van de felgele auto is nog zichtbaar is en boven het water en de troep uitsteekt. Het is overigens geen toeval dat het hem overkwam, want de Amerikaan, zo blijkt uit post op zijn Instagram-account, bezit talloze auto’s, waaronder ook exclusieve merken zoals Rolls-Royce en Porsche.

Inmiddels is Florida voorlopig veilig voor natuurgeweld, maar wat is er gebeurd met die McLaren P1? Nou, die is verkocht aan een in Amerika woonachtige Rus genaamd Freddy Hernandez, beter bekend als de YouTuber ‘Tavarish’. En daarmee lijkt ‘ie in goede handen te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tavarish (@therealtavarish)

Na het incident werd de beschadigde sportwagen aangeboden door Copart, en dat werd opgemerkt door Tavarish. Op Instagram schreef hij: “Als dit bericht 40.000 likes krijgt, zal ik elke cent die ik heb (en leen) uitgeven om deze McLaren P1 van Copart te kopen en hem tot de laatste bout te restaureren voor YouTube’s grootste autoproject ooit.”

Nou, u raad het al. Deze doelstelling werd eenvoudig gehaald en belofte maakt schuld. Sterker nog: op het moment van schrijven hebben meer dan 178.000 op de like-knop gedrukt. Hoewel het nog niet bekend is hoeveel geld het kost om de supercar te herstellen, schatte YouTuber TK’s Garage dat het minstens $ 400.000 zal bedragen. Geen wonder voor een exlusieve sportauto diet een topsnelheid van 340 km/u haalt en in slechts 2,2 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tavarish (@therealtavarish)

De impact van orkaan Ian

Vorig jaar september werd de Amerikaanse staat Florida getroffen door de orkaan Ian, een orkaan van categorie 4 met windsnelheden tot 240 kilometer per uur. President Biden waarschuwde inwoners en vreesde voor een van de meest dodelijke orkaan in de geschiedenis van Florida. Toen de rust was wedergekeerd, kon de balans enigszins worden opgemaakt. Miljoenen gebouwen kwamen zonder stroom te zitten en medische autoriteiten in de Sunshine State konden 58 overlijdens vaststellen, terwijl NBC sprak over 83 doden.