De grootste streamingdienst ter wereld, Netflix, heeft een nieuwe vacature geplaatst. Niet voor een baan als strateeg of coördinator. Nee, dit is veel spannender en vast en zeker lucratiever. De Amerikaanse streamingdienst zoekt namelijk een steward(ess) voor hun ‘dream crew’ in één van hun privéjets, een Gulfstream G550.

Netflix Aviation

Hoewel Netflix, net zoals talloze andere grote bedrijven, een aanzienlijk deel van hun personeel op straat gezet, wegens het dalende aantal abonnees, staan ze toch open voor nieuwe werknemers, zo blijkt uit hun nieuwe vacature. Het productiebedrijf zegt op zoek te zijn naar een steward(ess) met “onafhankelijk oordeel, discretie en uitstekende klantenservice-vaardigheden”. Kandidaten moeten ook in staat zijn om “met weinig richting en veel zelfmotivatie te werken”.

Naast de standaard verantwoordelijkheden zoals het uitvoeren van cabine-inspecties, het magazijn onderhouden én bevoorraden en het geven van veiligheidsinstructies, zal de nieuwe begeleider verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het magazijn. Ook is het van belang dat de kandidaten kunnen bijdragen bij het aanbieden van “vertrouwelijk luchtvervoer” en dat ze hun werk met “discretie” uitvoeren.

Netflix

Foto: Netflix

De rol vereist flexibiliteit om te werken in een gevarieerd werkschema. “Inclusief binnenlandse en internationale reizen, waarvoor vaak weekend- en vakantiedagen en langere reisperiodes nodig zijn.”

Salaris tussen de $ 60.000 – $ 385.000

Het totale marktbereik voor deze rol is doorgaans $ 60.000 – $ 385.000. Dat is nogal een verschil, maar volgens Netflix is dat op basis van  “compensatiefactoren” van de kandidaten, zoals hun achtergrond, ervaring en vaardigheden. Kandidaten moeten „onafhankelijk beslissingen kunnen nemen, discreet zijn en uitmuntende vaardigheden hebben in het bedienen van klanten”, aldus Netflix in de vacature. Naarmate de klanttevredenheid kan dit oplopen.

De nieuwe steward of stewardess zal moeten opereren vanuit San Jose, in de Amerikaanse staat Californië. De vluchten vinden plaats met een Gulfstream G550, een zakenjet met plek voor 8 tot 19 personen.