Met maar liefst 26 films én een uitgebreide cast aan James bond-acteurs kunnen we de franchise bestempelen als een daverend succes. De eerste film ging in 1962 in première en sindsdien hebben we kunnen genieten van ingrijpende achtervolgingsscènes, Bond-girls en weelderige cinematografie, zoals het Indiase paleis uit de Bond-film Octopussy.

Het drijvende hotel uit Bond-film Octopussy

Octopussy dateert terug uit 1983, is de dertiende in de James Bond-serie de zesde keer dat Roger Moor in de huid kroop van special agent 007. In de film reist de speciale agent af naar The Taj Lake Palace, wat ons betreft een van de spectaculairdere bestemmingen die de protagonist bezoekt.

The Taj Lake Palace, ofwel het Grand Palace Hotel, in Udaipur, een stad in het westen van India, bestaat al ruim 300 jaar en is op ieder gebied adembenemend. Het resort huist in totaal 65 kamers en 18 riante suites. Deze dienen allemaal als een drijvende oase op het eiland midden in het meer en daardoor is er  een schilderachtig uitzicht op de gebouwen en het omliggende landschap.

“De onvergelijkbare locatie vormt de perfecte achtergrond voor de voortreffelijke keukens in de elegante restaurants van Taj Lake Palace die alleen toegankelijk zijn voor gasten”, staat vermeld op de website van het Indiase hotel. “Geniet ’s avonds van kenmerkende martini’s, cocktails en een grote collectie van eersteklas internationale sterke dranken aan de bar, Amrit Sagar. Blijf als een koninklijk verwend worden in onze Jiva Spa in Udaipur, met zorgvuldig gecreëerde behandelingen uit het oude wellness-erfgoed van India, en de legendarische levensstijl en savoir vivre van Indiase royalty’s.”

Overnachten in The Taj Lake Palace

Zoals u verwacht is een overnachting op in The Taj Lake Palace niet goedkoop, zeker als u de geschiednis en de locatie in acht neemt. Elke kamer is groot genoeg om meerdere mensen te verwelkomen die onderdompelt worden in luxe.

Neem als voorbeeld de Grand Presidental Suite, een ‘kamer’ van 161 vierkante meter met een vanafprijs € 5043 per nacht, exclusief belastingen. Een andere opvallende kamer is de Grand Royal Suite. Deze heeft zelfs schommels in de kamers hangen (zoals de foto hierboven. Deze kamer gaat vanaf ongeveer 2143 euro, exclusief belasting.

Bond-film