De Roemeense autoriteiten zijn bezig met het strafrechtelijke onderzoek naar internetsensatie Andrew Tate, zijn broer (Tristan) en twee andere Roemeense verdachten. Eerder werden zijn (sport)auto’s al in beslag genomen om de kosten van het onderzoek te dekken en eventuele slachtoffers te compenseren en persbureau Reuters meldt dat er in totaal al $ 4 miljoen, omgerekend € 3,7 miljoen, aan waardevolle bezittingen van Andrew Tate zijn geconfisqueerd.

Strafrechtelijk onderzoek naar de Tate-broers vanwege verdenking van mensenhandel en verwachting

In het aanhoudingsbevel is te lezen dat er zes slachtoffers zouden zijn en er vijf huiszoekingsbevelen zijn uitgevoerd. “In de zaak werd opgemerkt dat begin 2021 4 verdachten (twee Britse staatsburgers en twee Roemeense staatsburgers) een criminele groep vormden die was georganiseerd om te plegen op het grondgebied van Roemenië, maar ook van andere landen, zoals de Verenigde Staten van Amerika en Groot-Brittannië, van de misdaad van mensenhandel”, schrijft de DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie.

De Amerikaans-Britse influencer, door fans ‘Top G’ genoemd, hield zich schuil nabij de Roemeense hoofdstad Boekarest, maar werd op 29 december opgepakt en zit sindsdien vast. Volgens persbureau Reuters zijn afgelopen weekend verscheidene luxe auto’s, horloges en geldbedragen in verschillende valuta’s van de ex-kickbokser geconfisqueerd.

“Een verslaggever van Reuters zag zaterdag verschillende auto’s, waaronder een Rolls-Royce, BMW en Mercedes-Benz, worden weggenomen van het terrein van Tate aan de rand van de hoofdstad Boekarest, vervoerd worden naar een opslaglocatie”, schrijft Reuters.

Andrew Tate wast zichzelf in onschuld

De 36-jarige Tate ontkent alle aantijgingen en heeft de rechter om vrijlating gevraagd. Zonder succes. Tate werd in het verleden vanwege onder meer haatzaaiende en discutabele uitspraken, voornamelijk jegens vrouwen, verbannen van sociale media, maar werd na de overname van Twitter door Elon Musk weer toegelaten, waarna hij het aan de stok kreeg met de 20-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg.