De tweede Avatar-film is pas luttele weken uit, maar heeft al gauw de magische grens van € 1 miljard aan opbrengsten doorbroken. Allemaal ter verdienste van de succesregisseur James Cameron, één van de rijkste regisseurs ter wereld, alsmede door het nog altijd populaire Titanic. De geboren Canadees houdt ervan om te baden in luxe, hij heeft dan ook twee imposante stulpjes op zijn naam staan.

Landhuis in Malibu

De 68-jarige Cameron woont tegenwoordig ver weg van alles in Nieuw-Zeeland, maar alvorens hij daar naartoe vertrok betrok hij een statig landhuis in Malibu. Het betrof een woning van liefst 8.000 m² in Californië. De woning was met haar zes slaapkamers en zeven badkamers meer dan groot genoeg voor hemzelf, zijn vrouw en vier kinderen.

Landhuis Malibu

Het pand beschikte daarnaast over een apart gastenverblijf met gastronomische keuken en een binnentuin. Ook voorzieningen als een tennisbaan, twee zwembaden, een binnenplaats en overdekte bioscoop ontbraken zeker niet. De Oscar-winnende regisseur zette het luxueuze landgoed in 2020 te koop voor een bedrag van $ 25 miljoen.

De utopia in Nieuw-Zeeland van James Cameron

Tegenwoordig woont James Cameron en zijn gezin in het serene Nieuw-Zeeland. Daar betrekt hij sinds 2012 een woning en bijgelegen boerderij. Tot 2020 verdeelde de regisseur zijn tijd tussen Malibu en Nieuw-Zeeland, alvorens hij daarna besloot zich definitief in het “Land van de Lange Witte Wolk” te vestigen. Naar eigen zeggen was hij van plan al zijn volgende films in dat land te maken.

Landhuis Nieuw-Zeeland James Cameron

Cameron verwierf 1.500 hectare land om daar een woning op te bouwen. Dat omvat twee uitgestrekte gebouwen die hem naar verluidt zo’n $ 20 miljoen hebben gekost. Het landgoed ligt in de buurt van de hoofdstad Wellington en heeft onder meer verschillende slaap- en badkamers, woonruimtes, thuiskantoren en een uitgebreide keuken.

Naast deze twee megalomane optrekjes is de 11-voudig Oscar-winnaar ook in het bezit van een wijngaard in de Comox Valley op Vancouver Island in Canada. Deze is naar verluidt zo’n $ 2,9 miljoen waard.