Ferrari heeft een gerespecteerde naam als het gaat om het ontwerpen en uitbrengen van historische hypercars in beperkte oplage, om zo haar erfgoed in leven te houden. De Ferrari LaFerrari is precies zo’n model. Deze krachtpatser uit 2014 was destijds de eerste hybride sportwagen op de markt. Van de LaFerrari zijn er – uiteraard – slechts 500 gemaakt, en eentje is binnenkort spoedig op te pikken op een veiling van veilinghuis RM Sotheby’s.

Unieke kleurstelling

Waar rood en Ferrari vaak in één adem genoemd worden, is dat bij dit exemplaar zeker niet het geval. De vorige eigenaar koos voor een originelere kleurstelling. De LaFerrari is uitgevoerd in “Blu Elettrico”, ofwel een prachtig glanzende blauwe kleurstelling. Het is overigens de enige LaFerrari die omhuld is in deze excentrieke kleur. Het blauwe exemplaar dat in Monaco door een valetparking-medewerker werd gemolesteerd is net anders.

Ferrari LaFerrari

De vorige eigenaar was overigens Greg Whitten, een ingenieur die zijn vermogen vergaarde in de softwarebranche. Whitten staat tegenwoordig bekend als fervent Ferrari-verzamelaar én liefhebber. Hij bestelde de Ferrari in 2014 nieuw bij de dealer in Seattle. Hij personaliseerde hem helemaal zelf en selecteerde de unieke blauwe kleur, met bijpassende Crema-tint voor het luxueuze lederen interieur.

In de hoofdsteunen is het beroemde Cavallino Rampante-beeld geborduurd. Het extravagante kleurenpallet wordt afgetopt met een set magnesiumgrijze velgen met zwarte remklauwen en een glanzend zwart dak.

789 + 161 pk en topsnelheid van 350 kilometer per uur

Maar ondanks die unieke kleurstellingen is het hart van de Ferrari onder de glazen kap aan de achterkant te vinden. Daar rust namelijk een 6,3 liter V12-motor, rechtstreeks uit het FXX-ontwikkelingsmodel. Hiermee bereikt de LaFerrari zeker 789 pk met een absolute topsnelheid van zeker 350 kilometer per uur.

Daarnaast beschikt de wagen over een elektromotor die afgeleid is van het Formule 1 Kinetic Energy Recovery System (KERS), die nog eens 161 pk toevoegt. De 0-100 acceleratie van 2,4 seconden wordt hierdoor nog meer luister bij gezet.

Ferrari LaFerrari

Met zijn opvallende ontwerp en adembenemende prestaties is deze LaFerrari voorbestemd als een van de beste Ferrari’s aller tijden. Dit exemplaar mag de titel fraaiste Ferrari LaFerrari ter wereld dan ook zonder twijfel dragen. De veiling zal op 26 januari sluiten, dus u heeft nog voldoende tijd om de opties af te wegen. Maar als u ergens minimaal $ 400.000 heeft liggen, lijkt de keuze snel gemaakt, nietwaar? Bekijk hier de veiling van RM Sotheby’s.