De hoogste jackpot die in Nederland te winnen valt is € 120 miljoen, maar in de Verenigde Staten moet altijd alles groter. Bij een loterij van Powerball stond de jackpot op een recordhoogte van $ 2,04 miljard en na drie manden is de prijs eindelijk uitgekeerd. Het betekende een einde aan een reeks van 40 trekkingen die op niets uitliepen. Maar de loterijwinnaar is niet de enige gelukkige.

Hoogste loterijprijs in de geschiedenis van de Verenigde Staten

De winnaar van de Powerball-jackpot heeft zich tot op heden nog niet gemeld en volgens de woordvoerder van de loterij duurt het soms maanden voordat de rechtmatige winnaar ook daadwerkelijk zijn prijs komt innen. Hoewel de prijs eenmalig is, is het leven van de verkoopmedewerker van een tankstation in Los Angeles ook drastisch veranderd. Vanwege de regels van het spel viel ook Joseph Chahayed, bijgenaamd ‘Papa Joe’, in de prijzen.

Hij is namelijk de bediende bij het pompstation en omdat hij het winnende loterijlot verkocht, ontving hij een flinke bonus van $ 1 miljoen. Ondanks dat was hij de dag erop vroeg uit de veren want omstreek 6:00 s’ ochtends was hij  “gewoon weer aan het werk’. “Ik kom om 6 uur ’s ochtends naar mijn werk en ik zie de mensen van de staatsloterij hier (Joe’s Service Center in Altadena, Californië, red) op me wachten”, zei Chahayed.. En ze vertelden me dat ze goed nieuws voor me hebben. Dus ik verwachtte dat er een winnaar was”

Winnaar heeft de jackpot nog niet geïnd

De winnaar van de hoofdprijs heeft nog tot volledig jaar om zijn loterijlot in te wisselen voor het immense geldbedrag. Doet hij of zij dit niet, dan zal de naam van een nieuwe miljardair openbaar gemaakt worden, zoals dat wettelijk bepaald in de staat Californië. Hoe dan ook heeft de winnaar de keuze om het bedrag in één keer gestort te krijgen of jaarlijkse uitbetaald te worden over een periode van 29 jaar.

Bij de eerste optie wordt de jackpot echter begrensd op $ 1 miljard en aangezien het veelal voorkomt dat loterijwinnaars niet om kunnen gaan met zo’n enorm bedrag, raden we vooral de andere mogelijkheid aan.