Op 4 oktober stal een werkneemster van een Duitse geldtransport € 1 miljoen aan contanten en sloeg vervolgens op de vlucht. Maandenlang waren de autoriteiten op zoek naar haar en op een bepaald punt behoorde tot één van de meest gezochte criminelen in ons buurland in het oosten. Ze bleek ondergedoken te zitten in Montenegro en op 24 januari heeft ze zichzelf aangegeven.

Voortvluchtige Duitser heeft zichzelf gemeld bij de autoriteiten

Volgens de Bild riskeert de dame, Mirnesa S., een celstraf van 10 jaar en diegene die de gouden tip zou hebben uitgeloofd, zou beloond worden met € 37.500. Deze beloning kan van de tafel geveegd worden, want de dame in kwestie voelde het te heet onder haar voeten worden en vloog terug naar Duitsland. Kort nadat het nieuws bij de media terechtkwam publiceerde de krant de Bild een foto waarop haar aanhouding op het vliegveld te zien is.

Ondertussen heeft de Duitse politie de arrestatie bevestigd. “Ze wilde zichzelf aangeven en liet haar advocaat contact opnemen met de politie. Op die manier gaf ze aan wanneer ze op de luchthaven van Stuttgart zou aankomen”, zegt een politiewoordvoerder tegen het Duitse RTL.

Extravagante type

Op bewakingscamera’s die in oktober ingezien werden is te zien hoe de opvallende vrouw een zwarte tas volgepropt met bankbiljetten uit de kluis haalt en vervolgens het beeld uitloopt. In Stuttgart, waar ze woonachtig is, zou ze bekendstaan als Miki en ze is makkelijk herkenbaar vanwege haar extravagante kledingstijl, platinablonde haar, opgespoten lippen en het feit dat haar lichaam onder de tatoeages zit.

Op Instagram staan foto’s waarop de verdachte voormalig geldtransport-medewerkster poseert met een populair OnlyFans-model uit Stuttgart en op basis van berichten op Instagram houdt ze va sieraden, prijzige cosmetica en luxueuze accessoires, waaronder designertassen en horloges.

Het gestolen geld is nog niet terecht

De 42-jarige is voorgeleid en blijft vooralsnog vastzitten terwijl ze wordt verhoord. “Onderzoek naar de verblijfplaats van het geld is gaande”, meldt de nationale justitie. Mogelijk zijn ze een deal aan het sluiten, maar de politiewoordvoerder doet daar vooralsnog geen uitspraken over.