Wat een verademing: vierkantemeterprijzen rond de € 5.000 en in een paar gevallen zelfs onder de € 2.000. Tegenwoordig zien we dat niet vaak meer, maar in Friesland hoeft u niet de hoofdprijs af te rekenen voor vastgoed, terwijl u over het algemeen veel meer grondgebied ontvangt en niet hoeft in te leveren op luxe.

Eerder schreven we al een artikel over het (voormalig) duurste huis van de provincie Friesland, maar met geld koop je nou eenmaal geen smaak. Daarom presteren we u bij dezen drie te koop staande prachtwoningen in meest hooggelegen provincie van Nederland.

Greate Súdein 33 in Uitwellingerga

Friesland

We trappen met alle liefde af met een typisch Fries woonboerderij, maar wel een met moderne voorzieningen, want de oorspronkelijke bewoners van dit pand hadden ongetwijfeld geen zwembad in handbereik. De woonboerderij, op Funda gezien als een ‘blikvanger’, is gesitueerd in landelijke omgeving waarbij watersport recreatie centraal staat.

Het perceel van 7.447 m² biedt plaats aan 11 slaapkamers, waarvan master bedroom met sauna en jacuzzi, een fitness ruimte en uiteraard het inpandige zwembad. Wat kost al dat moois, horen we u denken: € 1.770.000, omgerekend slechts € 1.939 per vierkante meter.

Check de advertentie door hier te klikken.

Achlumerdijk 133 in Harlingen 

Harlingen is één van oudste zeehavensteden van Nederland en klaarblijkelijk ook de thuisbasis van een paar in het oog springende villa’s. Dit is wellicht het meest eigenaardige pand van het drietal, want het is gebouwd op een privé-eiland waardoor de volgende bewoner(s), net als bij het pand hierboven, kunnen profiteren van aan het water wonen.

Vanwege de verschillende ruimtes leent de locatie zich uitstekend voor een communicatie van wonen en werken. En mocht het ooit nog gaan plaatsvinden, dan heeft de koper front row-tickets tijdens de Elfstedentocht. En dat mag wat kosten. € 1.965.000 om precies te zijn.

Check de advertentie door hier te klikken.

Wieldyk 10 in Mirns

En we sluiten af met een woning die we in 2021 al in het zonnetje besloten te zetten. “U moet even daadkrachtig claxonneren om de wilde koeien weg te jagen op de oprijlaan van 700 meter, maar dat is het enige wat rest om te arriveren bij dit Friese landhuis”, schreven we destijds in de intro.

In eerste instantie zagen we we een vraagprijs van € 3.300.000 staan in de advertentie van het landgoed (651 m²) op 16 hectare aan het IJsselmeer in een bosrijke omgeving, maar dat gevraagde bedrag is ondertussen gestegen naar € 3.595.000.

Check de advertentie door hier te klikken.