Heeft u altijd al gedroomd van een eigen bed & breakfast of een restaurant met trendy logies? Het is nu mogelijk! Een kant en klaar volledig gerestaureerd kasteel uit de 17e eeuw in het Belgische Hastière staat te koop voor een ‘prikkie’.

Kasteel The Wise House uit de 17e eeuw in Hastière

Wegens omstandigheden moet het Belgische kasteel in gerechtelijke verkoop. De totale waarde van het kasteel wordt geschat op € 2.783.812, inclusief de waarde van de grond. Binnen dit bedrag zitten de kosten van de hoge renovatie die maar liefst € 800.000 heeft gekost. Ondanks dat mag er van de eigenaren geboden worden vanaf € 1.400.000.

Kasteel Hastière

Foto: Tripadvisor

Het oude kasteel heeft een oppervlakte van maar liefst 24.000 vierkante meter. Het terrein is voorzien van een grot, waterbron en een uniek bomenbestand. Nu denkt u misschien een uniek bomenbestand, wat kan ik daar mee? U zou hier eventueel boomhutten van kunnen maken om zo nog meer slaapplekken te creëren voor toekomstige klanten.

Chambre kastel Hastière

Foto: Tripadvisor

Het object beschikt over 10 karaktervolle designkamers, met allemaal een ensuite badkamer. Enkele slaapkamers behielden de ouderwetse stenen muren en donker houten balken, waardoor het voelt alsof u zich waant in de Gouden Eeuw.

Badkamer kasteel Hastière

Foto: Tripadvisor

Een bed & breakfast zonder restaurant is natuurlijk geen echte bed & breakfast. Het kasteel beschikt daarom gelukkig over een restaurant, twee keukens inclusief inbouwapparatuur en een ruime ontbijtzaal. De klanten kunnen hier dus heerlijk genieten van een culinaire maaltijd en een glaasje champagne. Voor de rest kunnen de klanten heerlijke loungen in de ruime salon en een drankje nuttigen aan de bar in de kapel van het eeuwenoude Belgische kasteel.

Restauratie

Met een enorm budget is het kasteel volledig gerestaureerd. Denk hierbij aan de gevels en de oude daken. Ook de ramen zijn gerestaureerd, wat leidde tot onzichtbare scharnieren in de raamkozijnen. Tot slot is het sanitair vervangen door strakke en chique badkamers. Zonder de restauratie viel het kasteel waarschijnlijk totaal uit elkaar.

Met welke amice zou u deze bed & breakfast wel willen overnemen en runnen?