We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: laat uw kids niet in de buurt van uw creditcard! Hoewel sommigen kinderen amper binnen de lijntjes kunnen kleuren, weten ze dondersgoed hoe ze online producten of takeaway-maaltijden moeten bestellen, zoals we dat eerder zagen in Australië. Dat ondervond ook Keith, de vader van de 6-jarige Mason. Toen de kleuter toegang kreeg tot de betaalgegevens van zijn nietsvermoedende voogd, bestelde hij voor bijna $ 1 duizend aan maaltijden.

6-jarige zorgt met massabestelling voor verwarring

Het incident vond plaatst in de Amerikaanse staat Michigan. De vader van de 6-jarige Mason liet zijn zoontje na het tandenpoetsen even een spelletje op zijn smartphone spelen. Maar Mason had iets ander in gedachte. De kleine knaap had namelijk trek. En daar moest iets aan gebeuren. Dus nam hij het heft in eigen hand en richtte zijn zinnen op de app van maaltijdplatform Grubhub, het bedrijf dat Jitse Groen van Just Eat Takeaway in 2021 voor $ 7,3 miljard, omgerekend € 6,4 miljard, overnam; één van de grootse overnames in de Nederlandse geschiedenis.

Onwetend van wat er zojuist voor zijn eigen ogen voltrokken was, ging vader Keith nietsvermoedend door met wat hij aan het doen was. Totdat de bel ging. Hij deed open en werd gegroet door een bezorger, maar dat zou zeker niet de enige keer die avond zijn. “Wat is er in godsnaam aan de hand?”, vroeg hij zichzelf af. “Ze bleven maar komen en komen”, vertelde hij tijdens een ochtendshow van ABC News.

Hoewel hij eerst radeloos was en niet wist waar hij het moest zoeken, kwam hij tot de realisatie dat zijn bloedeigen zoon hier weleens achter gezeten kon hebben. De peuter had op het gegeven moment zelfs “het lef om te vragen” of de “pepperoni-pizza al was binnengekomen”. “Ik verloor bijna mijn verstand”, schrijft de vader op Facebook.

Bovendien stuurde de bank hem een fraudealarm in de vorm van een SMS toen Mason een bestelling van $ 439 plaatste bij Happy’s Pizza. Deze bestelling kon geannuleerd worden, maar de meeste gerechten, waaronder de prijzige reuzengarnalen, werden gewoon tot aan de deurstop geleverd door de koeriers. Keith vergeleek het met “iets uit een ‘Saturday Night Live’-sketch.”

Eind goed, al goed

Keith en moeder Kristin, de laatstgenoemde zat indertijd op popcorn te kauwen tijdens een bioscoopfilm, waren ziedend en probeerden linea recta duidelijk te maken dat dit gedrag niet door de beugel kan. Om hun boodschap kracht bij te zetten, leegden ze ook nog het spaarvarken van Mason, die inmiddels wel twee keer zal nadenken voordat hij met zijn onvolgroeide vingertjes op ‘afrekenen’ drukt.

Toch heeft het verhaal een happy ending. Om de ouders tegemoet te komen heeft Grubhub hen een tegoedbon van $ 1 duizend geschonken. Ook boden ze het gezin een rol aan voor in een aanstaande reclamecampagne.