Na 14 jaar is er eindelijk een vervolg op de wereldberoemde Avatar film: Avatar: The Way of Water. Over de hele wereld werd deze ‘sequel’ goed ontvangen en mensen zijn massaal naar de bioscopen getrokken om de nieuwe James Cameron-film op het witte doek te aanschouwen. Zo massaal zelfs dat het tweede Avatar-deel op nummer drie van best scorende films aller tijden staat!

Beter gescored dan Titanic (1997)

Fans van de blauwe, buitenaardse figuren waren buitenaards enthousiast toen deel twee van de Avatar-reeks werd aangekondigd. Ze hebben 14 jaar moeten wachten, maar het vervolg – dat wel ruim drie uur duurt – kwam eerder dit jaar eindelijk uit in de bioscopen.

De film heeft in totaal $ 2,243 miljard opgebracht, wat neerkomt op ruim € 2,1 miljard. Daarmee stoten de blauwe wezens Titanic (ook geregisseerd door James Cameron) van de derde plaats, die had namelijk $ 2,242 miljard opgebracht. Maar The Way of Water is ook één van de duurste films aller tijden. Producenten Disney en 20th Century zou ongeveer $ 460 miljoen hebben uitgegeven voor de productie en promotie ervan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Avatar (@avatar)

Meer opbrengen dan het eerste deel doet Avatar: The Way of Water echter niet. Deel één van het verhaal staat namelijk op nummer één van best scorende films allertijden met een opbrengst van wel $ 2,9 miljard! Dat valt niet zo snel meer in te halen. Al kwam Avengers Endgame van Marvel Studios erg dichtbij: deze staat nu op nummer twee met $ 2,7 miljard aan opbrengsten.

Echter is The Way of Water nog te zien in de bioscoop, dus kunnen de opbrengsten nog best wel een beetje stijgen. De film is nu ook officieel verkrijgbaar op Disney+, samen met het eerste deel van de serie. Dus als u de eerste nog niet heeft gezien, kijk ze dan gelijk allebei!

Dankzij de populariteit van de films is het inmiddels vastgesteld dat er nog een aantal vervolgen in de Avatar-reeks gaat komen. Regisseur James Cameron zegt: “Ik weet wat ik de komende zes of zeven jaar ga doen.” Deel drie is al in de maak en zal naar verwachting in tegen het einde van 2024 verschijnen