De verkoop van de eenmalige Chrion Profilée markeert het einde van de productie van Bugatti’s paradepaardje. Eigenlijk zouden er maar 500 eenheden van de Chiron komen, maar de Bugatti Chiron Profilée maakt daar 501 van. Dit ultra-exclusieve exemplaar is blauwgekleurd en heeft de aanvankelijke prijsschattingen zachts gezegd omvergeblazen. Sterker nog: een recordopbrengst.

Chiron Profilée op het veilingblok

Om de productiereeks majestueus af te sluiten werd er een speciale variant van de Chiron gebouwd in de fabriek in Molsheim. De eenmalige Profilée. Een hypercar die wordt aangeprezen als “optimale combinatie van behendigheid, prestatie en elegantie”. De Profilée voegt zich bij de gelederen van de speciale edities van de Chiron, samen met de Divo, Centodieci en La Voiture Noire.

Bugatti Chiron Profilée-01

Bugatti startte de ontwikkeling van de Chiron Profilée in de herfst van 2020 en in feite is het een Chiron Pur Sport met wat extra opsmuk. De Chiron Profilée heeft geïntegreerde achterspoiler op z’n achterste en is verder te kenmerken aan de golvende achterkant, maar ook aan bredere lichtinlaten, een herziene frontsplitter, een grotere grille, een vernieuwde bumper en gepolijste aluminium accenten.

Gewoontegetrouw zorgt een W16-motor met vier turbo’s voor de nodige brute kracht. Het resulteert tevens in een vermogen van 1.500 pk en het koppel bedraagt 1.600 Nm. Met meewerking van de aerodynamisch elementen kan de bestuurder van de hypercar binnen 2,3 de 100 kilometer per uur aantikken,In slechts 5,5 seconden is de 200 km/h en pas op de 380 km/h bereikt de sportwagen z’m maximum snelheid. Dat is 30 km/h meer dan de Pur Sport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sotheby’s (@sothebys)

Recorodopbrengst tijdens veiling

De enige echte Bugatti Chiron Profilée is gisteren geveild door RM Sotheby’s en dit leverde een recordbedrag op. Bij een bod van €9.792.500 werd de hamer geslagen. Dat bedrag zal tot op de laatste cent overgemaakt worden naar de bankrekening van een goed doel. We mogen met recht spreken over een record, want de een LaFerrari Aperta die geveild werd voor €8.3 miljoen is van de troon gestoten als ‘duurste nieuwe auto ooit geveild.

Bugatti Chiron Profilée-05