Dat het topvoetballer Cristiano Ronaldo financieel voor de wind gaat valt niet onder stoelen of banken te steken. Dat zal met het tekenen van een megacontract bij de Saoedische club Al-Nassr alleen maar meer luister bij worden gegeven. Ronaldo viert die overstap met een oogverblindend custom uurwerk van Jacob & Co..

Cristiano Ronaldo gespot met zeer opvallend Jacob & Co. horloge

Het volledig in groen vergulde horloge is inderdaad een ode aan Saoedi-Arabië. Het refereert aan de eveneens compleet groene vlag van dat land. Een groene smaragd zou er dan ook perfect bij passen, maar Jacob & Co. verkoos iets exclusievers. Het uurwerk is namelijk voorzien van liefst 388 tsavorites-edelstenen. Minder duur dan een smaragd, maar wel 200 keer zeldzamer. Het horloge dankt haar naam Caviar Flying Tourbillon ‘Tsavorites’ dan ook aan deze toevoeging.

Jacob & Co.

De 388 edelstenen werden gebruikt om de 47 millimeter 18k witgouden kast, de bezel, wijzerplaat én kroon van het uurwerk te omhullen. Daardoor heeft het horloge een zeer opvallende groene look, die van het hart menig verzamelaar sneller doen zal kloppen. De band is het enige dat niet bedekt is met edelstenen, maar deze heeft door het gebruik van hoogwaardig alligator leer eveneens een felgroen aanzicht.

Het horloge wordt aangedreven middels een kaliber JCAA43, welke bruggen heeft die speciaal zijn ontworpen om plaats te bieden aan de edelsteenzetting. Het handopwindbare kaliber drijft de uren, minuten en 60 seconden vliegende tourbillon aan om 6:00 en bestaat uit 216 componenten en heeft een gangreserve van 42 uur.

Prijskaartje

Het horloge zal helaas niet in de winkel belanden, hij is enkel en alleen voor de Portugese superster gefabriceerd. Naar verluidt is het uurwerk zo’n $ 780.000 waard.

Dat Ronaldo een presentje krijgt van de Amerikaanse horlogemakerij is niet gek. De voetballer en het bedrijf hebben al eerder samengewerkt, met als resultaat verschillende uurwerken met een Ronaldo-thema. Er zijn twee varianten van elk horloge – een met diamanten, de andere zonder – die elk beperkt zijn tot 99 stuks en geprijsd tussen $ 34.988 en $ 181.331.