Het aanschaffen van een exotische sportwagen is een onvervulde droom van velen, maar er is wel degelijk een keerzijde van de medaille. Brandstof-, onderhoud,- en reparatiekosten liegen er niet om. Om nog maar te zwijgen over mensen die het niet op kunnen brengen om met respect om te gaan met de auto in kwestie.

Knaloranje McLaren 720S beschadigd door man met hoodie

Het risico van vandalisme ligt altijd op de loer. Zelfs een McLaren is niet veilig, zo blijkt uit een video die momenteel rondgaat op social media. Het populaire Instagram-account ‘Rich Kids of London’ reposte een video van George Gehdu, naar eigen zeggen de grootste sportautohandelaar in het Verenigd Koninkrijk, waarop te zien is hoe iemand op het dak van zijn knaloranje McLaren 720S klimt en vervolgens begint te springen en een aantal keer stampt op de achterspoiler en de voor- en achterruit. 

Hoewel de politie snel aanwezig was en de verdachte inrekende, was het kwaad al geschied. Gezien de waarde van enkele componenten van de Britse sportauto zal de schade vast oplopen in de tienduizenden. Geen verrassing, aangezien de vanafprrijs van het sportieve model rond de € 350.000 ligt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rich Kids of London (@richkidslondon)

Jaloezie

Volgens reacties zou het vandalisme zijn aangewakkerd door woede en jaloezie en aangezien het internet vol staat met soortgelijke verhalen, moeten we benadrukken dat eigenaren op hun hoede moeten zijn.

En anders doet Gehdu dat wel. “Wees alsjeblieft voorzichtig, want er is uitschot dat niet eens de moeite waard is om op deze wereld te stappen en die niet willen dat iemand iets leuks bezit”, schrijft hij op social media. “Helaas kwam de politie snel genoeg om ervoor te zorgen dat ik mijn zin niet kon krijgen met dit stuk uitschot.”