We zijn ondertussen wel wat ongebruikelijke creaties gewend van het Spaanse modehuis Balenciaga, maar nu maken ze het wel erg bont. Het modewerk heeft namelijk klompen gelanceerd, die duidelijk geïnspireerd zijn op de traditionele Nederlandse boerenklompen, die eigenlijk z’n oorsprong vond in het zuiden van Frankrijk.

Defender Extreme Tire Tread Clogs van Balenciaga

Om ze toch te laten passen binnen hun merkidentiteit, heeft Balenciaga het houten schoeisel, gemaakt in Italië, wel een moderne en eigenzinnige twist gegeven. Tevens zijn ze gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder leer en hout, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, wit en rood – in een glanzende uitvoering.

Balenciaga

Een van de opvallende kenmerken van de klompen is de hoge, gebogen zool. Deze zool is niet alleen decoratief, maar biedt ook extra ondersteuning en comfort aan de voet. Naast de hoge zool hebben de klompen ook een asymmetrische vorm en zijn ze voorzien van het iconische Balenciaga-logo op de zijkant van de schoen.

Hoewel we de Point Toe Clogs van Balenciaga misschien als een extravagante en onpraktische keuze beschouwen, zijn ze toch populair geworden onder modieuze en trendbewuste consumenten. Of u nu een fan bent van de klompen van Balenciaga of niet, het is duidelijk dat ze een interessant voorbeeld zijn van de manier waarop mode voortdurend evolueert en vernieuwt. Bovendien weet het merk dondersgoed dat deze opvallende creatie aandacht zal vergaren in de media.

Designer klompen mogen wat kosten

De Balenciaga-klompen hebben Nederland nog niet bereikt, maar u kunt ze alvast pre-orderen op de website van luxe warenhuis Bergdorf Goodman. Waar u normale klompen voor hoogstens een paar tientjes op de kop kunt tikken, kosten de designer klompen maar liefst $ 1.250, omgerekend zo’n € 1.185. Koop er ook nog een bijpassende chipszak van $1.800 bij en u bent helemaal klaar voor het aanstaande seizoen!