Balenciaga heeft met hun nieuwe tas wederom voor verbazing gezorgd. Het Spaanse modemerk, dat sowieso al bekend staat vanwege hun ietwat opmerkelijke producties, heeft namelijk een tas gebaseerd op een zak Lay’s chips uitgebracht. Na een lijn in vuilniszakken en samenwerkingen met onder meer Crocs, is dit het volgende bizarre hoofdstuk in het boek van het modehuis uit San Sebastián. Want wie wil er nou niet door de stad struinen met een chique zak chips in de rechter- of linkerhand?

KALFSLEREN CHIPZAK VAN LAYS EN BALENCIAGA

Het Amerikaanse Lay’s en Balenciaga hebben de handen ineen geslagen met de Potato Chip Bag. Het nieuwste paradepaardje werd onlangs geïntroduceerd op de Paris Fashion Week. Verschillende modellen droegen de tas als onderdeel van hun accessoires. Net zoals de Lay’s zakken verschijnen de tassen in geel, rood, blauw en een combinatie van rood en zwart. De tassen zijn ontworpen door de Spaanse beeldend kunstenaar Santiago Sierra.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lay’s (@lays)

De Potato Chip Bag is unisex en gemaakt van kostbaar kalfsleer, hij kan dus door zowel mannen als vrouwen worden gedragen. Hij is bedrukt met een grafische weergave van het klassieke ontwerp, aangepast met de Balenciaga-branding. De tas is afgewerkt met een metallic zilveren voering en een eenvoudige ritssluiting aan de bovenkant.

Demna Gvasalia, die gek is op een modeschandaal, plaatste foto’s van de zak op zij Instagram-account met het bijschrift: “Balenciaga’s volgende must-have tas, Lay’s-Branded Bag.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Balenciaga by Demna (@demnagram)

Prijskaartje van de Potato Chip Bag

Waar een gemiddelde zak Lay”s zo’n € 2 kost, en een Balenciaga tas ongeveer € 3000, zult u voor dit exemplaar toch nog wat dieper in de buidel moeten tasten. Hoewel een dergelijk exemplaar ook op AliExpress aangeschaft kan worden, zijn de eerste schattingen dat een dergelijk exemplaar zo’n € 4- á 5000 moet kosten.

De Potato Chip Bag wordt later dit jaar uitgebracht, samen met “The Mud Show”, de lente/zomercollectie voor 2023 van het Spaanse modehuis.