U heeft het programma Big Brother ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen. Een van origine Nederlandse reality-serie waar een groep mensen in een huis worden geplaatst terwijl de verborgen camera’s ze onafgebroken blijven volgen. Ze worden op de proef gesteld met spellen en uitdagingen en hebben nauwelijks contact met de buitenwereld. Een nieuw seizoen van dit populaire programma is weer volop aan de gang. Maar wat verdienen deze kandidaten nu eigenlijk met het verblijf in het huis?

Met z’n allen in een huis

Het reality-programma is al sinds 1999 op televisie en werd bedacht door mediatycoon en Talpa-baas John de Mol. Het groeide uit tot een daverend succes en inmiddels wordt de tv-serie in maar liefst 80 landen uitgezonden. Echter zullen de meeste kijkers niet afweten van de geldsom die de deelnemers krijgen na het meedoen aan de show. Het is zelfs zo dat hoe langer de kandidaten in het Big Brother-huis blijven, des te hoger het bedrag zal zijn.

De bewoners in het Big Brother-huis krijgen dit bedrag pas als ze het huis hebben verlaten en is bedoeld als tegemoetkoming voor alle kosten die de kandidaten buiten het programma om maken. Om hun vaste lasten mee te kunnen betalen dus. Het gaat hier om zo’n € 100 per dag. In totaal kunnen ze dus ongeveer € 3.000 per maand opstrijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Big Brother 2023 (@bigbrothernlbe)

Diverse kijkers van de reality-serie vinden het bedrag te hoog. Vooral omdat de bewoners naast deze € 100 kans maken om een nog veel hoger bedrag mee naar huis te kunnen nemen. Zoals Chayron en Ias die sowieso € 10.000 meekrijgen, of Jacqueline en Bart met € 5.000. En dan is de prijzenpot nog niet meegerekend.