Met een 4000 jaar oude haven, een ontelbaar aantal bezienswaardigheden en stranden aan de Middellandse Zee is Tel Aviv met recht een toeristentrekpleister. In de loop der jaren hebben ontwikkelaars oude panden omgetoverd tot moderne hotels en dergelijke, terwijl de historische kenmerken veelal bewaard gebleven zijn.

The Jaffa Tel Aviv

The Jaffa, het eerste luxe hotel in zijn soort, bevindt zich binnen de muren van een 19e-eeuws complex dat ooit het Franse ziekenhuis van Jaffa huisvestte. Het ligt in het hart van de oude stad en nabij de Middellandse Zee en de historische haven van Jaffa.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Jaffa (@thejaffahotel)

Het hoogtepunt is de Jaffa de Chapel Bar and Lounge, een oude kerk die zorgvuldig is gerestaureerd en hedendaags geldt als de bar en lounge van het Israëlische hotel. De gepersonaliseerde luxe komt vervolgens verder terug in de 120 voortreffelijke kamers en suites die zijn ingericht door ontwerper John Pawson. Rating? 8,5/10 uit 208 reviews op Booking.

Boetiekhotel Nordoy

Boetiekhotel Nordoy biedt gasten een ongeëvenaarde overnachting aan. Het is gelegen in het midden van het centrum van Tel Aviv, op 10 minuten lopen van het strand, en heeft bovenop een dakterras met een panoramisch uitzicht én een jacuzzi. Het moderne boetiekhotel is gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit 1920 en is naar verluidt het oudste hotel van de stad.

Het letterlijke hoogpunt is de spa. Deze koepel steekt hoog uit boven de andere gebouwen van de stad en in deze ruimte hebben gasten de keuze uit een variatie aan gezichts- of lichaamsbehandelingen. Uit 1.303 beoordelingen wordt het 4-sterrenhotel beoordeeld met een 8,6. “Een lokaal juweeltje dat zijn waarheid heeft behouden. Een icoon. Een legende in zijn tijd”, aldus het boetiekhotel zelf.

Boek hier een overnachting.

Numa Hotel

En tot slot het Numa Hotel waar ‘ontspannen en genieten’ centraal staat. De  4-sterrenaccommodatie in Tel Aviv bevindt zich minder dan een kilometer afstand van niet een, maar twee stranden. Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Tel Aviv en hoewel er in de buurt talloze pittoreske restaurants zijn, kunt u in het hotel terecht voor verse sapjes en knapperige broodjes. Goed om de dag mee te beginnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NUMA HOTEL- JAFFA (@numa.hotel.jaffa)

De grootste kamer beslaat 25 m² en is voorzien van een balkon (net als de meeste kamers), een fauteuil of bank en een nog breder bed. Het hotel krijgt een score van 9,4 op basis van 1.270 Booking.com-reviews.

Boek hier een overnachting.