Campers zijn ideale voertuigen om mee op kampeervakantie te gaan. Het stigma heerst nog altijd dat het niet luxe kan, maar je hoeft echt niet tussen de takjes te slapen in een tent die elk moment in kan storten. Integendeel zelfs. Deze camper biedt alles wat je nodig hebt mocht je gaan kamperen of iets dergelijks. De futuristische look maakt hem al uniek, maar van binnen stelt het voertuig ook alles behalve teleur.

Duurste camper ter wereld

Maak kennis met Elemment Palazzo. Deze camper is gemaakt door het Oostenrijkse merk Marchi Mobile. Zij hebben voor de binnen- en buitenkant gezorgd van deze luxebak. Ter inspiratie hebben ze gekeken naar de wereld van supercars. Hier hebben we het dan specifiek over de aerodynamica, lichtgewicht materialen en algemene autotechniek.

duurste camper ter wereld

De voorkant met het unieke ronde raam is gebaseerd op de jaren ’70. Toentertijd dachten ze dat een voertuig meer aerodynamisch zou zijn en ook veiliger. Bij de Elemment Palazzo is dit puur gedaan voor de bijzondere look.

Interieur is net zo futuristisch als het exterieur

Het interieur van de Elemment Palazzo is voorzien van een luxe tweepersoonsbed vergezeld met een kledingkast en led verlichting rondom de randen van het bed.

duurste camper ter wereld

Ook is er een luxe loungeruimte waar de rode wijn en champagne al klaar staan. Ideaal voor intieme avonden, maar is ook perfect om zakelijke meetings te houden. Op dezelfde verdieping is ook nog een badkamer met een regendouche en wastafel. Het mag hiermee met recht een hotel op wielen genoemd worden.

Het moge duidelijk zijn dat dit gevaarte absoluut niet onderschat moet worden. Met een lengte van 13,7 meter, een breedte van 2,5 meter en een hoogte van 4 meter is het een van de grootst mogelijke campers die we ooit zijn tegengekomen. Sterker nog, door deze afmetingen is er maar liefst 68 vierkante meter aan oppervlak aanwezig in deze futuristische reiscompagnon.

Nachtclub en ‘skylounge’

Nu hebben we de laatste twee absolute hoogtepunten van de duurste camper ter wereld nog niet benoemd. Dat zijn namelijk ongetwijfeld de skylounge en en in de luxe nachtclub kunnen onvergetelijke fuifjes gegeven worden. “Buitengewoon en exclusief gereserveerd voor het uitstekende panoramische uitzicht van de eigenaar, tilt het automatische liftsysteem hem op uit de carrosserie om een ​​ommuurd dakterras te creëren.”

duurste camper ter wereld

“Het uitzicht vanuit de cockpit is onvergelijkbaar met elk ander voertuig. Het rijden is uitstekend; je bent als de kapitein op de weg. Uniek is het zeker en daar zijn we dan ook erg trots op”, aldus Marchi, de gelijkname CEO van Marchi Mobile. Voor de duurste camper ter wereld leg je ruim € 3 miljoen neer. Lees er meer over op hun de website.

Marchi Mobile Marchi Mobile